Shaali puolessavälissä

Puoli kiloa lopetusmyynnistä ostettua paksuhkoa mohairlankaa on hupenemassa shaaliin. Pitsihuiviksi liian paksua, mutta shaaliksi passelia. Viikon keskivaiheilla aloitettu shaali onkin jo puolessa välissä, viisi viisikymmengrammaista kerää on kulunut. Kuvan laitan vasta valmiista työstä. Malli on omasta päästä ja lievän laskuvirheen vuoksi hieman epäsymmetrinen, toisessa reunassa kahden pitsikuvioraidan välissä on vain kaksi ribbiraitaa kolmen sijaan.

Lämmin shaalista ainakin tulee, neuloessa työtä on ohjattava sylistä sivuun, ettei tule hiki. Nautin jo nyt ajatuksesta, että voin kietoutua shaaliin vetoisessa työhuoneessani talvella. Työmatkalla ei shaalia mahdu neulomaan, joten bussissa kulkee mukana sukankudin. Sukka etenee pari, kolme senttiä kummassakin suunnassa, kotoa töihin ja töistä kotiin.

Bussissa, jolla kuljen töihin, matkustaa usein vanhempia naisia asioille keskikaupungille. He ovat yleensä kiinnostuneita neulomisestani. Eräs mummo kuitenkin katsoi nyrpeästi tekeillä olevaa Pomatomus-sukkaani ja totesi: ”Sukkahan siitä. Kovin on korea, kestääköhän edes!” Harmailla saapassukilla ei virkanaiselle ole paljon käyttöä, mutta täti oli varmaan Länsi-Suomesta, tuli elävästi mieleen Tuula-Liina Variksen kuvaamat loimaalaiset riivinraudat. Jos jotain negatiivista voi sanoa, se sanotaan. Periaatteessa ihan piristävää kaiken ällöpositiivisuuden keskellä!

Selasin viikonvaihteessa lautanauhakirjaa, laudat ja nauhaloimen luomapuut ovat levänneet vuosikausia toimettomina, nyt olisi tarvetta nauhalle. Mutta kun käpyä ei löydy mistään, täytynee tilata uusi. Googlettamalla osuin Pertti Pitkäsen kotisivuille, jossa on lautanauhan suunnitteluohjelma – oh, hoh, tuotahan on pakko kokeilla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s