Kärsivällisyyttä

Neuleblogi ilman kuvia on kuin kerä ilman puikkoja, mutta vielä en saa tänne kuvia. Teknis-tieteellisiä ongelmia. Sillä välin voin kuitenkin kuvata kodissamme vallitsevaa harrastetilannetta.

Olohuoneessa on neulekori, jossa langat ovat somasti järjestyksessä… HAH HAH! Vitsi, vitsi. Tai kyllähän se kori on, mutta se pursuilee lankoja, ohjeita ja puikkoja, pudottaakseen aina keon ylimmät partikkelit lattialle, kun sitä lähestyy. Siksi lankaa, puikkoja, mittoja ja muita välineitä lojuu myös sohvan ympäristössä melko kattavana mattona. Tietenkin siivoan ne siitä siivouspäivinä pois. Sitten ne onkin sellaisen vartin jossain tosiaalla.

Vaatehuoneessa on lankalaatikoita, työhuoneessa on lankapusseja, keskeneräisen villapaidan sarkofagi, lankalaatikoita. Katselin yhdessä blogissa kiinnostavan näköistä lankaa, kun muistin, että tuollaistahan minulla on jo tusinan kerää, en vain ole millään keksinyt mitä siitä tekisi. Jos sitten kesätoppi ensi kesäksi. Tai seuraavaksi kesäksi, milloin se sitten tänne tuleekin.

Mies valittaa kaikkialle laskeutuvasta lankanöyhdästä nyt kun teen mohairshaalia. Mutta luulen, että se on vain harmissaan: olettaa, että neulominen vähentää keskinäistä hellyyttämme. Taitaa sitäpaitsi olla oikeassa. Mutta langan kosketus nyt vaan on… Tästä pitäisikin tehdä antropologinen tutkimus oikein psykoanalyyttisestä näkökulmasta. Mietitään lankakerän muotoa ja tuntua … hmmm…. mitähän tulee mieleen. Pehmeää, lämmintä, taipuisaa.

Minä huomaan vetäytyväni neuleen taakse tarvitessani omaa tilaa ajatuksilleni, tai ajattelemattomuudelle. Eihän se ole ihme, jos neulojien kumppanit ärtyvät toisen jatkuvista katoamisista lankataivaaseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s