Syyhyävät sormet

Kynnyksellä odottivat eilen tilaamani kirjat. SCHÖN! Niin, oikeastaan vihkoset. Enhän minä tilatessani huomannut katsoa millaisista sivumääristä oli kyse. En kuitenkaan pettynyt, koska tilkkutekniikkasukat ovat aivan riittävän haasteellisia pienemmissäkin erissä. Pidän kovasti kaikista aikuisten malleista, lastensukat sen sijaan olivat jotenkin kökköjä.

Vihkoset ovat saksankielisiä, mutta pitkällä koulusaksalla ja Ullan mainiolla sanastolla otetaan selvänäistäkin ohjeista.

Saksankielisille alueille tyypilliseen tapaan ohjeet ovat seikkaperäisiä ja kirjasissa jos jonnimoista taulukkoa ja tulkkia, joista on iloa muidenkin kuin tilkkutekniikalla toteutettujen sukkien teossa.

Ainoa asia, joka tässä nyt vähän arveluttaa on se, että nyt pitäisi lähteä taas lankakaupaan… Mallit on tehty Regia-langoille, jotka kieltämättä toimivatkin erinomaisesti tilkkutekniikalla toteutetuissa töissä. Ajattelin harjoitella tekniikan ohjeenmukaisella langalla, sittemmin voi toteuttaa omia ideoitaan. Tekniikka ei ole ylen vaikeaa, perusneliö syntyy yksinkertaisesti kaventamalla kaksi silmukkaa ruudun keskellä, mutta ruutujen lisääminen ympyrämuotoon vaatiikin jo vähän pohtimista. Mutta se ei ole mitenkään ylivoimaista, ohje ainakin on selkeänoloinen.

Käsityövihkosia kustantaa Frechverlag, jolla on kaupan muitakin kiinnostavia käsityö- ja askarteluvihkosia ja kirjoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s