Muistoja

Baretti tai baskeri, mikä siitä nyt tuleekaan, eteni illalla. Eihän tuo aihio vielä valmis ollutkaan, siihen piti vielä lisätä väliin 1/3 kuusiokulmiot, muutenhan siitä tulisi ihan muotopuoli. Nyt arvailen, miten paljon silmukoita pitää reunaan lisätä ettei se lerpu eikä kiristä. Purkamalla ja uudelleen yrittämällä, ellei muuten. Uskon edelleen, että siitä tulee kiva, mutta olisipa mukavaa jos joku huolellisempi ja taitava neuloja toteuttaisi näitä minun ideoitani – kun vilkaisin suunnittelemaani mallia, totesin, että eihän se mennytkään sen mukaan. Olen ehkä vähän turhan innokas ja kärsimätön toteuttamaan suunnitelmiani.

Tikru linkitti Kässäätkö-sivuille. Se lämmittää kulttuurintutkimuksen maisteria. Tekisi mieli kirjoittaa omiakin käsityötuntimuisteluja, vaikkapa siitä keskikoulun käsityöopettajasta, joka pani minut ompelemaan koneella suoraa saumaa ja huolittelemaan saumanvaroja vaikka olin jo aikapäiviä sitten tehnyt omat nahkatakkini ja muutkin vaatteeni. Äitini oli nimittäin käsityönopettaja. Suunsoittoahan siitä seurasi, semminkin kun opettajan metodit olivat paljon vanhempaan kotiopettajaani verrattuna suorastaan kivikautiset. Ja sitten istuttiinkin sovituskoppina toimivassa varastossa arestissa. Viimeistään tämä vakuutti minut opettajani pedagogisten kykyjen puutteesta.

Nyt jos saisin palata edes kymmenen vuotta iässä taaksepäin, opiskelisin joko erityisopettajaksi tai käsityönopettajaksi. Ooh, lempiammattini voisi olla köksä- ja kässämaikka. Puuro- ja puikkomaisteri!!! Nyt olen jo liian vanha vaihtamaan alaa eikä äänikään oikein toimi opettajanhomman vaatimalla tavalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s