Kehällä

lisäyksetEilisen illanvieton vuoksi baskeri edistyi vain työmatkalla. Nyt pääsin tekemään baskerin ”kuvun” reunaan lisäyksiä, jotka teen jokaisen reunassa olevan kuusikulmion yläkulmiin. On hirveän vaikea arvioida, miten suuri kuvun pitäisi olla. Ainoa konsti sen tarkkailuun on ottaa vanha baskeri malliksi ja verrata kokoa. Pitäisi olla vähän isompi, mutta ei paljon.

Olen aina ihmetellyt, mihin ihmiset semmoisia hienoja silmukkamerkkejä tarvitsevat. En ihmettele enää, koska nuo merkkeinä käyttämäni langanpätkät olivat tiellä ja osa niistä putosi jossain vaiheessa pois. Bussissa neulomisessa on omat haasteensa, kun pitää mahtua pieneen tilaan.

Ensimmäistä kertaa neuloessa mieli ei askartele jossain seuraavassa projektissa, tässä on miettimistä loppuun asti. Puikoilla on edelleen jättisuuri mohairhuivi (vielä neljä kerää neulomatta!) ja Viapori-sukkien toinen pari.

Lähden tänään käymään äidin luona näyttämässä sukkia, baskeria ja lomalla nykertämiäni Posey-sukkia.  Eipähän tarvitse ryhtyä kääntämään saksankielistä ohjetta tietääkseen, miten Viapori-sukka OLISI pitänyt tehdä, äiti osannee vanhana käsityönopettajana sanoa heti, mikä minulta meni pieleen. Tai ei nyt pieleen, mutta minkä tein eritavalla kuin saksankielisessä ohjeessa, jossa neliöitten kulmat menivät hieman seuraavan ruuturivin päälle. Järkeilin itsekin, miten se oli tehty mallina olleessa sukassa, mutta katsotaan onko äiti samaa mieltä.

Äiti lupasi minulle käsityökirjastonsa, hän ei kuulemma enää jaksa neuloa – tai jaksaisi, mutta ei kykene istumaan paikallaan pitkiä aikoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s