Paranemaan päin

Tauti hellittää, olo on päivä päivältä vähän parempi. Neulominenkin tympi, mutta jotain sentään olen tikutellut telkkaria katsoessa.

Ensin valmistui siskolle baretti. Tein jo keväällä Priimasta saamallani lankafirman ohjeella itselleni samanlaisen, mutta se oli liian iso ja ehdin hukata ohjeenkin siihen kuuluisaan ”hyvään jemmaan”. Harmitti, sillä en minä mikään pienipää ole: hatun koko on 57 tai 58.

Ei auttanut muu kuin tunkea baretti pesukoneen kirjopesuohjelmaan ja huovuttaa se purjehduspipoksi. Siinä tehtävässä se toimikin ihan kiitettävästi kesän.

Nyt ohje on julkaistu suomeksikin viimeisimmässä Suuressa käsityölehdessä. Loin tällä kertaa vain yhden kavennusten välin vähemmän silmukoita ja hyvä tuli.

Tyttärelle ajattelin tehdä pinkinkirjavat sukat. En vaan tykkää yhtään tuosta Fortissiman Mexico-langasta, värit vaihtuvat liian pitkin välein, että se miellyttäisi minua. Toivottavasti tytär tykkää enemmän.

Virkkasin sukan suun reunaan kerroksen kiinteitä silmukoita ja tein vinoneliöiden väliin pienen nypylät. Ne eivät kylläkään näy kuvassa kovin hyvin, koska en ehtinyt aamulla asetella sukkaa kuvauskuntoon.

Tässä sukassa keksin tehdä nut varren alapäässä olevat kolmiot jättämällä puikon päissä neulomatta silmukoita. Tuli parempi kuin edellisistä. Yritin tosin saada ylempien vinoneliöiden kärjet alempien päälle jättämällä kolme viimeistä silmukkaa kaventamatta, mutta lopputulos ei vastannut odotuksiani. Olisi ehkä pitänyt jättää se kärkisilmukka neulomatta uutta neliötä aloittaessa. Pitäisiköhän lukea se alkuperäinen ohje?

Italian kylmillä kivilattioilla taitaa kelvata sukka kuin sukka, kunhan se on lämmin.

Päivän linkki: Kuinka teen niminauhoja? Hauska, vaikka siirtokalvon hinnan huomioiden, ainakin suuressa kulutuksessa – ja varsinkin lasten vaatteiden nimikoimiseen – kannattaa tilata kudotut nauhat, jotka myös kestävät pesua tms. paremmin. Patchwork Pottery -sivustoa kannattaa silmäillä kyllä laajemminkin, vaikka ei tilkkutyöhullu olisikaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s