Kalliit sukat

Nettiostaminen on erityisen helppoa ja mukavaa kirjojen kohdalla. Minä tilaan kirjoja ulkomaisista nettikirjakaupoista, pääasiassa amazon.comista, mutta olen käyttänyt muitakin. Alunperin aloin käyttämään nettikirjakauppaa, koska olin suivaantunut siihen, miten paljon ulkomaiset kirjat meillä maksavat.

Olen usein huomannut, että en kiinnitä aina tarpeeksi huomiota todelliseen hintaan: välillä valuuttana voi olla Yhdysvaltain/Kanadan/Australian dollari,  punnat (jopa Japanin jenit) ja vaikka yleensä järkevässä nettikaupassa tilausta vahvistettaessa on mahdollista kääntää valuutta euroiksi, siinä vaiheessa taitaa olla jo vähän myöhäistä, koska päätös on jo tehty, ja paketin odotus alkanut, niitä nettilomakkeita täyttäessä.

Hoksasin uudenNancy Bushin kirjan Knitted Lace of Estonia: Techniques, Patterns, and Traditions olevan myynnissä ja eiköhän se ole kohta jo kaupan tiskilläkin.Tällä kerralla päätin verrata hintoja. Tässä on tulos. En selvittänyt postimaksuja kotimaassa enkä ulkomailta muista kirjakaupoista, mutta jo tämä todistaa, että vertailua kannattaa harrastaa. Amazon.comin jälkimmäinen hinta on kirjan hinta kotiin kannettuna, postimaksuineen.

ad libris 23,20 €
amazon

$16.47 12,92 19,97
interweave press $24.95 19,57
the needleart bookshop $24.95 19,57 €

Ad libris on kotimainen kirjakauppa, siis kotimainen postimaksu, mutta kalliimmaksi taitaa kirja sieltäkin tilaten tulla.

Nettikauppojen langat

Lankojen suhteen olen ollut vieläkin huolettomampi. Kun väri voi lopulta olla melkein mitä vain, ei ehkä hintaankaan kiinnitä tarpeeksi huomiota 😉

Jos ei nyt lasketa ihan selväiä tilausmokia (tyyliin: luulin tilanneeni toiselta puolelta maapalloa opossumilankaa, mutta ostin kurjan väristä tavallista merinoa postimaksuineen todella kalliilla) ei langan laatu välttämättä vastaa kallista hintaa.

Olenpa ollut niinkin ikävä itseäni kohtaan, että olen ajatellut, onko todella järkeä maksaa ”vain” sukkalangasta 160-230 euroa kilolta jo ilman postimaksuja?! Siis mummoina yli tonnin ja sukkaparin langoista satasen? Oli miten käsinvärjättyä ja ihanaa hyvänsä? Sori vaan Ilu ja muuta. No, on ne kyllä ihania, eikä sukkiin mene kuin sata grammaa tai kaksi. Puikoissaoloaika on joka tapauksessa pois jääkaapilta, tupakoimasta tai baarista, joten…

Mutta  jos 46 euron sukkalankoihin lisätään vielä postimaksu (ja mahdollinen tulli), on sukan oltava paitsi rakas niin myös kallis.

Ja kuka muistaa lankojen hintoja – ihan tosi?! – minä muistan aina Suomen lankahinnat halvemmiksi kuin Italian ja yllätyn mennessäni kotona kauppaan: lanka olisi sittenkin ollut halvempaa Italiassa. Mutta silloin taas vertaan tarjous/halpis/lankaa normaalihintaiseen laatulankaan. Ja luultavasti tein niin alunperinkin jo kotimaassa. Panenkin tähän ylös, että ostin tosikivaa raitavärjättyä merinolankaa hintaan 38 euroa/500 grammaa Italiasta.

Lankakaupasta ei käsinvärjättyjä sukkalankoja välttämättä löydä, pajon kivoja lankoja kuitenkin, enkä muista maksaneeni sadan gramman sukkalankavyyhdestä yli yhtätoista euroa. Mutta, kuten sanoin, muisti on aika huono näissä asioissa. Onneksi.

8 Comments Lisää omasi

 1. Markka sanoo:

  Book Depositorya minäkin tulin hehkuttamaan!
  Jenkeistä on joskus tullut tilattua jotain kalliita ihanuuksia, sukkalankoja.
  Mutta aina kyllä tarkistan tosi tarkkaan että mitä olen tilaamassa ja paljonko tämä lysti tulee maksamaan. Ravelry on paras apuväline värien tarkastamiseen. Näkee myös muiden mielipiteitä langasta.

  Halpaa tämä lankaan, puikkoihin ja kirjoihin koukuttuminen ei oo, mutta eipä kukaan onneksi ole pakottamassa ostamaan mitään.
  Kalliita lankoja on myynnissä siksi että niitä ostetaan. Käsinvärjättyä, ihanaa! Käsinkehrättyä, ihanaa!

 2. Tuija sanoo:

  Olen jäänyt Book Depository-koukkuun! Yleensä sieltä kirjat tulevat tosi nopeasti, muutamassa päivässä, eikä tarvitse pähkäillä postimaksujen kanssa.
  Tuo kyseinen kirja maksoi 15,99 £.

 3. Vaapukka sanoo:

  Olen tilannut paljon kirjoja Bookdepositorystä- toistaiseksi siellä ei peritä ollenkaan postikuluja ja kirjat ovat tulleet nopeasti ja hyvin pakattuina. Ennenkuin riehaantuu sieltä tilamaan on tosin muistettava tarkastaa punnan kurssi. Tällä hetkellä 1 punta on noin 1,183 euroa, joten ostokset ei ihan niin edullisia ole kuin miltä aluksi tuntuu.

  Minä myös olen rajoittanut sukkalankojen ostoa s.e. en osta lankaa, mikäli sukat siitä tulee maksamaan yli 10 e/pari. Tosin monista ohkaisista langoista jo 50 g:sta neuloo ihan kunnon sukat.

 4. Henna sanoo:

  Bookplus on myös kohtuullisen halpa. Ko. kirja maksaa 19,95 € ja jos hakee itse Sanomatalon myymälästä, ei mene toimitus- (2,95 €) eikä postimaksua.

 5. aura sanoo:

  En ole ihan vasta tilannut, mutta ei ainakaan ennen tullut.

 6. Nuttura sanoo:

  Aura, eikö Adlibriksessa toimitusmaksu tule postimaksun lisäksi?

 7. aura sanoo:

  Adlibriksessa on toimitusmaksu (muistaakseni) 2.90 huolimatta kirjojen määrästä. Eli ei tyypillinen suomalainen postimaksu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s