Käsityöpiiri

Onhan selvää, että kun siskot ja suku on koolla, puhutaan myös käsitöistä. Turkoosit turkkilaissukat olin tehnyt nimenomaan kälylleni, joka on bulgarianturkkilainen ainakin toisen vanhempansa puolelta. Äidin 9-kymppisillä ja niiden jatkoilla oli kälyni kumpainenkin vanhempi. Pääsimme katselemaan tekemiäni sukkia ja sukkakirjoja. Veljeni bulgarialaista anoppia hämmästytti, että minulla on kirja, jossa on heidän kotikylässään kovin tuttuja sukkamalleja! Ja vielä englanninkielinen.

Meidän perheessä eivät lapsetkaan karsasta pehmeitä paketteja. Veljentytär haluaisi heti pipon, kaulaliinan, sukan, lapaset ja varmaan säärystimetkin…  Sain hänet sentään tyytyväiseksi näyttämällä Regian Pompon-lankakerää, jonka olen hankkinut nimenomaan hänen sukkiaan varten. Välillä keskustelimme joulupukista, hän alkaa olla vähän vanha uskomaan joulupukkiin, mutta joulun alla uskotaan tietysti ihan mitä vain.

Jos minä neulon sukat, sisko kutoo kankaat. Hän on luvannut kutoa meille kaitaliinan, 3,6-metristä kuin ei kaupasta löydy, ja sitä varten piti katsella malleja. Ne olivat niin kauniita, että nähtäväksi jää pungenko minäkin tästä työväenopistoon kankaankudontakurssille. Hyvin houkuttelevaa!

Tyttäreltäkin tuli Italiasta viesti, että pitäisi saada samanlainen jättipipo kaverille kans. No, tehdään, tehdään…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s