Baskeri tai pipo saapasmaan malliin,

Renesanssinen baretti
Renesanssinen baretti

Leibwebin neulontablogissa julkaistiin baskeriohje, jota tuoreeltaan nimitettiin osuvasti renesanssihenkiseksi. Kaunis on.

Langat, jotka vasta eilen tilasin, olivat jo lokerossani – älysin tilata ne työosoitteeseen! Oi, oi, nyt pitää kiireesti neuloa Keltaisen Kohottajan viime rivit, että pääsen tekemään Majaa!

Ja kuin edellisen postaukseni viimeiset sanani olisi kuultu, Luottokunnasta tuli asiallisen näköinen kirje. Niin asiallisen, että meinasin jo  jäättää avaamatta, koska lasku on maksettu jo hyvissä ajoin. Kirjeestä selvisi, että korttini tunnukset (ilmeisesti monen muun tunnusten tavoin) olivat joutuneet tietomurtosaaliiksi. Nytpä tuli langanostolakko, ainakin ulkomaisille tilauksille, kunnes uusi kortti tulee. Huoh, hyvä!

Alkuperäinen Hermes-pipo
Alkuperäinen Hermes-pipo

Joitain ihmisiähän baskeri pukee kuin satula sikaa, joten vaihtoehtona on esimerkiksi ihastuttava Hermes-pipo, jonka esikuva on kuvassa.

Minä nykersin Elenan pipoon tänään viimeiset silmukat, ompelin kasaan ja panin kostean liinan alle. Langaksi laitoin Elenan toiveen mukaan mustaa, kokeeksi ostin OnLinen Tessaa, joka on edellisessä pipossa käyttämääni lankaa kovempaa ja paksumpaa.

En ollut varma, miten pipo asettuu eri muotoihinsa, koska kaksinkertaisesta ja pehmeästä langasta neulottu oli aika hauskan valuva. Mutta kyllä siitä kiva tuli, ryhdikkäämpi ja ilmeikäs. Sitähän voi kääntää asentoon jos toiseenkin ihan mielialan mukaan.

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s