Ei Majaa

Sunnuntaiaamuna heräsin pontevana, pääsisin aloittamaan Majaa, koska Keltainen Kohottaja tuli lauantai-iltana valmiiksi ja sain sen pingoitettuakin. Tykästyin Majan ylipitkillä silmukoilla tehtyyn kuvioon ja olin innoissani, semmoistahan en ole ennen tehnytkään. Tilasin ihan ohjeen mukaiset langatkin. Uruguainsilkki on upean väristä ja hienoa. Olin siis innostunut.

Niinpä pettymyskin oli yhtä suuri, kun kohta aloitettuani totesin, että ylipitkät silmukat kieryvät pyöröpuikolle niin, että saan tempoa silmukoita siimalta puupuikolle kynnet liuskoina ja vika on joko puikoissa tai siinä, että neulon liian kireää. Tai sitten molemmissa. Tajusin myös, että olen neulonut useita kolmikulmaisia huiveja, mutta en ole käyttänyt yhtäkään niistä, onneksi ne sentään ovat löytäneet käyttäjänsä.

Nyt olen aloittanut seiskapuikoilla suorakulmaista huivia, jossa on reunassa yksi rivi ylipitkien silmukoiden X-kuviota ja huivi on muuten ainaoikeaa. Huivista tulisi ”ihan kiva”, mutta sen neulominen on supertylsää. Sinänsä tuollainen ylellinen lanka toimii kyllä kivasti yksinkertaisessa mallissa, mitä ”graafisempi” sen parempi muutenkin kun minusta on kyse. Taidan siis purkaa tuonkin ja etsiä lankaan sopivaa kivempaa mallia. Olisikohan ehdotuksia? Huivin pitäisi olla suorakaiteen muotoinen, selkeä, mutta silti vähän haastavampi kuin ainaoikea!

Palaan toistaiseksi Annan Myrtle Leaf / Kirkkovene -huiviin ja annan asian hautua.

Lisäys: toimisikohan tämmöinen kuvio?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s