Puikolla pukkia

Maweisse on neulonut nämä herkät sydänkoristeet. Lähde: klikkaa kuvaa!

Vielä ehtii neuloa ja nysvätä kodin joulukuosiin. Minä nautin nyt vain näistä muiden töistä ja kuvista, koska tämä joulu vietetään kevytversiona Italiassa. Ainakaan me emme kokkaa emmekä väkerrä enää lahjoja. Matkalaukkuun pakataan tasan yksi pitsihuivi, se Annan Myrtinlehti/Kirkkovene, joka tuli eilen valmiiksi. Matkaneuleeksi laitan puikoille balkanilaissukat, lankana on HazelKnitsin sukkalankaa. Kaveriksi sille voisi hakea yksiväristä Opalia.

Tänä vuonna pukki näyttää tuovan nysvääjille tekstiileihin tarkoitettuja  led-valosarjoja, jotka ovat tolkuttoman kalliita verrattuna siihen, mitä saa aikaiseksi ihan tavallisen komponenttikaupan ja lukion sähköopin avulla. Pipoihin, tossuihin ja sukkiin voi helposti väsätä vaikka minkälaiset diskovalot! En löydä nyt linkkiä, mutta hauskin idea tästä on esitelty CratfZinessa: vetokejun käyttäminen kytkimenä. Ohuet johdot pujotetaan metallivetoketjun hampaiden alle, kun vetoketjun vetää tietyn kohdan yli, syntyy virtapiiri ja valot syttyvät. Sisäinen inssini iloitsee ja sormet syyhyävät!

Omenallekin voi hankkia tyylikkään jummperin!
Omenallekin voi hankkia Etsystä tyylikkään jumpperin!

Tiskirätti tai lasinalunen voi kuulostaa tylsältä joululahjalta, mutta kyllä siitä vielä kiitosta heruu kun lahjan saaja ymmärtää niiden autuuden.

Ellei ehdi tehdä kaulaliinaa , kuten minä vielä aion ehtiä, voi tehdä muodikkaan kaulanlämmittimen virkkamalla tai neulomalla.

Siitä kaulaliinasta. Etsin kuumeisesti huivinmallia uusiin upeisiin uruguainsilkkilankoihini. Koska lanka on yleillistä, malli saisi olla yksinkertainen, mutta joku juju siinä pitäisi olla. Niinpä riemastuin löytäessäni My So Called Scarfin ohjeen. Saatuani edellisen huivin valmiiksi aloitin innoissani uutta. Maltoinko tehdä mallitilkun – no, en tietenkään! Ohjehan oli ihan helppo, kaksi riviä. Yritin ainakin kymmenen kertaa eikä neuleen pinta ollut haluamani. Ero oli pieni, mutta tylsä: ylivedetyt silmukat muodostivat vääränlaisen kuvion.  No, tietenkin joskus aamuyöstä heräsin ja keksin, miten homma pitää tehdä. Joku muukin on pähkäillyt saman ongelman kanssa. Siksi aiheesta on julkaistu kaksikin videota:

Tosin, minä en saanut pinnasta mieleistä ennenkuin otin tuon nurjalla puolella olevan lisäyssilmukan silmukan takareunasta. Voi olla, että kuljetan lankaa jotenkin väärin, koska olen tottunut tekemään nurjat silmukat siten, että lanka on työn ulkopuolella.

Joulukuusenpallot kustomoituna, suojaa arvokkaat lasipallot villamyssyllä!
Joulukuusenpallot kustomoituna, suojaa arvokkaat lasipallot villamyssyllä!

One Comment Lisää omasi

  1. tikru sanoo:

    Onnistuu tuo leditys myös alaluokkien oppimäärällä… 🙂
    Valotettiin just kolmosluokkalaisen kanssa naulakkoa.

    Tuo omenajuttu on huippu, samoin noi kuusenpalloset. Pitäs varmaan tekasta vielä jolleki lahja, on niin herkku toi omppu 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s