Neulemuotia Italiassa ja maailmalla

Talvisessa Italiassa oli silmiinpistävää neuleiden (ja turkisten)  suuri suosio. Ne tosin useimmiten olivat kaupan valmisvaatteita, mutta niissä onkin mistä valita. Käsinneulonnan puolella yksi hitti näytti olevan reikähuivi, jonka ohje näyttikin olevan uusimmassa Modassa.  Muuten katukuvassa näkyivät ylipaksujen lankojen käyttö, tupsut ja jo jonkin aikaa muodissa olleet ponchot ja ikuisesti italiattarien suosiossa olevat isot neulehuivit.

Loman aikana on taas ilmestynyt yhtä ja toista mielenkiintoista blogeissa. Muchis knitblog tarjoaa loistavan idean pikkulasten vanhemmille. Käsi kädessä -lapasissa on hyvä fiilis! Loistava lahja kummilasten isille ja äideille.

KnitItalyssa on toteutettu Knotty Gloves -käsineet hauskasti liukuvärjätyllä langalla.

Minä puikotin ilmassa, maalla ja merellä. Ja kaikkia niitä vehkeitä odotellessa. Lomalla sain valmiiksi uudet turkkilaissukat, joiden kuviolankana käytin Noro-sukkalankaa. Lanka, varsinkin sen väritys, herätti lentovieruskaverissani  suurta ihastusta. Ihmekös tuo, totesin hänelle, lankahan on japanilaista! Japanilainen pariskunta oli menossa katsomaan Milanossa asuvaa tytärtään.

Sain lahjaksi pätkävärjättyä ja hyvälaatuista kelta-oranssi-sävyistä villalankaa, josta tein kokeeksi pienen baskerin. Haluisin nähdä, miten väri sopii minulle, mutta tulihan sille käyttöäkin, koska Genovassa oli todella kylmä.

Naapurikaupoissa olisi ollut huippuedullista merinoa, eurolla 50 g, mutta oli pakko olla kovana: matkalaukku nitisi liitoksissaan saatujen lahjojen ja outlet-vaatteiden vuoksi. Hyppäämme kuitenkin 3-4 kertaa vuodessa Italiassa, joten lankoja ei kannata hamstrata liiaksi.

Kotimatkalla ostin lentokentän kioskista Unravelled-kirjan, nähtäväksi jää jaksanko lukea, kevyeltä ja neuleharrastuksen rahastamiseltahan se vaikuttaa, kuten myös Kate Jacobsin uusin Knit two.

6 Comments Lisää omasi

 1. Puikkomaisteri sanoo:

  No, onpahan omin käsin tehdyn tuntu!!! Ja kuka niitä virheitä sitäpaitsi huomaa (ellei itse osoittele)?!

 2. Leena sanoo:

  Knotty-sormikkaat on valmiit, oman muunnelmani nimi on ”Kootut virheet”. Onnistuin jopa saamaan eripituiset rannekkeet, kun jouduin purkamaan ja aloittamaan palmikkokohdan aloituksen uudestaan. Mutta ovatpahan ihan nätit ja sopivat – lämpimätkin.

 3. Siskosi Oslosta sanoo:

  Aloin neuloa noita hanskoja alkuperäisohjeen mukaan hyvin ohuesta langasta. Ennenkuin palmikkoneuleen idea aukesi (olen sitä tehnyt kerran joskus vuosikymmeniä sitten), olin saanut muutamia virheitä aikaan, ja tuota neuletta ei ole helppo purkaa muuten kuin silmukka silmukalta. Keksin värikoodata ne 6 eri tapaa vääntää silmukoita edestä ja takaa, ja ensimmäisen hansikkaan palmikkokuvion puolivälissä alkoi tulla suht. kunnollista!

 4. Tiina sanoo:

  Ciao Knititaly,

  ho scritto solo come tuoi quanti sono divertenti e la lana Kauni è bellissima per questi.

  Si piacciono anche Leena, lei ha fatto un comment qui sopra.

  La vacanza in Italia é sempre una bella cosa!!! Adesso abbiamo un ”corso intensivo nel’italiano”, perche abbiamo abiti a casa dei nostri amici e parlato solo l’italiano tutti i giorni.

 5. Leena sanoo:

  Knotty gloves, nyt kuule rupean minäkin neulomaan!!!

 6. knitaly sanoo:

  I guess you liked my knotty gloves!
  I tried to translate your post, but I didn’t understand much!
  I hope you liked your staying in Italy even if it was very cold!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s