Pöllöilyä

Tieteen päivien kunniaksi on pakko linkata needled-blogin oivaltavaan ja mainioon villapaitaan, jossa lettikuvio on mainiosti hyödynnetty pöllön hahmoon. Silläkin uhalla, että kaikki lukevat tietenkin ysoldan blogia, jossa  sama asia esiteltiin vuoden viimeisessä postauksessa.

Blogeista puheenollen: mainio uutuus on Naimisissa käsitöihin, jossa muusikkomies pakisee rouvansa neulontaharrastuksesta. (Vaikka otsikon, toivottavasti tahallinen,  kielioppiongelma nostaakin säännöllisesti niskakarvani pystyyn. )

Minä sain pöllöpaidasta  idean mehiläiskennosta ja siihen nysvättävistä mehiläisistä. Tai ehkä vähän miehekkäämmin mehiläisraidallisista varsista. Jospa siinä olisi hunaja-Giannille mieluisat ja lämpimät lapaset tai kynsikkäät (ne taitaisivat olla käytännöllisemmät)?

Puikoilla oli jo jotain ihan muuta, mutta turkkilaissukathan niistä taas tulee! Jäin tuohon malliin ihan koukkuun: sitä on kiva neuloa työmatkoilla, koska ohjeeseen ei tarvitse vilkuilla.Tosin tänäänkin kävelin töihin, joten en ottanut neuletta edes mukaan.

Värit ja langat ovat Pirkkalangan (ohut)  yönsininen ja Opalin fuksianpunainen, vai onko se tumma pinkki. Nyt teen alkuperäisohjeesta tutut  pienet letitkin ystävälle tarkoitettujen sukkien varsiin, koska silmukkamäärää piti lisätä puikkojeen koon pienentyessä kaksipuolikkaasta kakkoseen Pirkkalangan vuoksi.

Kävelin muuten töihin osana uudenvuodenprojektiani, joka ei suinkaan ole  laihduttaminen vaan savuttomuus.  Painonousun pelossa aloitin myös työmatkakävelyn ja karppaamisen. Nelominen on myös ollut aluperin osa tätä projektia: tavoitteena oli tupakoinnin raju vähentäminen. Se onnistuikin hyvin, sain puolitettua määrän. Se toivottavasti nyt helpottaa lopettamista. Mutta oletteko te muut huomanneet, että neulominen ei varsinaisesti laihduta ;-). Semminkin kun joulun alla neulomisseurana usein oli myös rasia suklaata…

2 Comments Lisää omasi

 1. Kiitos, kaima, tuesta!
  Olen huomannut, että lopettamiseen on hyvä valmistautua:

  1) Luomalla kielteisiä mielikuvia tupakasta ja tupakoijista. Varattava esim. noin 1/2 vuotta aikaa etukäteen ennen lopetusta ja sinä aikana kiinnittämällä runsaasti huomiota tupakoinnin haittapuoliin, kuten yskään, limannousuun jne. ja iloitsemalla jo etukäteen, että pääsee kyseisestä saastaisesta tavasta. Katso kadulla, miten typerältä ihmiset näyttävät tupakka suussa jne. jne.

  2) Purkamalla tupakointiin liittyviä rutiineja. Jos poltat tietyissä paikoissa ja tietyissä tilanteissa, vaihda niitä. Riko rutiinit tietoisesti.

  3) Neulojalla on tietysti käsillä tekemistä, mutta osta houkuttelevia lankoja, kerää malleja, jotka pitävät kätesi touhussa.

  4) Vältä ainakin aluksi tupakoivien seuraa. Tupakka tuoksuu hyvältä ja kiusaus on kova.

  5) Jos painosi nousee – ja yleensähän se nousee, koska aineenvaihdunta menee ihan shokkiin – aloita hyvissä ajoin tai samaan aikaan hiilihydraattitietoinen dietti ja lisää runsaasti liikuntaa päivittäiseen ohjelmaasi.

 2. Tiina sanoo:

  Zsemppia savuttomuusprojektillesi. Tunnustan painiskelevani samaisen ongelman kanssa. ’Samaisen ongelman’ kuulostaapa muuten mitättömältä ongelmalta kun kuitenkin kyseessä on valtavan iso asia. Ongelmaksi olen kokenut sen, että savu on kuulunut vahvasti identiteettiini tiukasti ,auts, jo 28 vuotta. Ja vielä siihen puoleen jota itse häpeilen ja josta murkkuni minulle motkottavat… Nyt on kuitenkin aika ottaa niskasta kiinni ja tehdä jo viimein asialle jotain

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s