Uudistumisen odotusta

Anu Harkin valinta Suuren käsityölehden päätoimittajaksi nosti ainakin minussa odotusta lehden uudistumisesta hieman nuorekkaammaksi, vaikka onhan se tähänkin asti pessyt siinä asiassa Suomen muodikkaimmaksi käsityölehdeksi itseään mainostavan  Modan, jota tietääkseni on toimittanut keski-iältään hienoisesti nuorempi porukka. Nuorekkuus ei synny kuitenkaan välttämättä iältään nuorten kynästä, vaan monesti siihen tarvitaan kokeneempien rohkeutta. No, haukun joskus toiste Modan mummomalleja…

Kynnykselle kopsahtanut uuden päätoimittajan ensimmäinen numero saikin siksi odottaa rauhallista lukuhetkeä. Tietenkään en odottanut mitään suurta lehtiuudistusta, onhan tämä numero valmisteltu jo pitkälti edellisen päätoimittajan aikana, siksi hienoinen virkistyminen olikin myönteistä. Vai olikohan se vain kuvitteluani? Nyt on ehdottomasti liian varhaista arvioida muutosta, mutta joitain vaikutelmia voi sentään kirjata.

Kierrätysaiheita oli minusta enemmän kuin ennen ja onkohan lehden kuvaaja vaihtunut, kuvat olivat minusta parempia? Uusi kolumnisti Jonna J.  sen sijaan ei minua vakuuttanut – koko sivun jutun aiheeksi ei oikein riitä neulontaharrastuksen juuret. Tai ehkä riittäisi, jos juttuun olisi kyetty rakentamaan enemmän draamaa. Sitä kirjoittaja joutuu vielä opettelemaan.

Myönteistä oli Nuori suunnittelija -kilpailun uudet teemat ja tykkäsin kovasti Mart Visserin hää/iltapuvusta sekä monista neulontamalleista. Ainakin yksinappisen villatakin aion tehdä itselleni ja tunikaohjeissakin oli kaksi kiinnostavaa. Virolaisen Irina Aardemäen esittely oli myös kiinnostava; lukisin mielelläni enemmänkin kierrätyskeskuksen pajasta. Toivoisin myös, että lehti uudistaisi nettisivunsa enemmän lukijoita palveleviksi, vaikka siten, että meille tilaajille olisi enemmän materiaalia netissä.

Tammikuun numerossa on perinteisesti vauvanvaatteita, ne oli oikein namuja. Harmi, että maisterin lapset vain opiskelevat eivätkä tee minulle lapsenlapsia!!!

Minä pidän italialaisista nuorille naisille suunnatuista neulelehdistä, siellä on todella raikkaita malleja. Ainakin La mia Boutique, Benissimo ja saksalaisen kustantajan Sandra ovat yleensä  minun ostoslistallani, mutta lehtiä on lukuisia enkä itsekään muista, mitkä niistä olivat mieleisimpiäni. Netissäkin on erinomaista tarjontaa, kuten Harkki tietysti tietääkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s