Temppuja neulesirkuksessa

LISÄYS (klo 13.30): Vielä ehtii ilmoittautumaan Täky ry:n (lomakkeet) neulebloggaajille tarkoitettuun Sukkana! (pdf, kutsu)-näyttelyyn!!! Asiasta bloggasi myös Hanna. Aikaa on huominenkin päivä!

Aiemmin mainostamani Knitianan Rafaello-baretti on näköjään päätynyt yhdysvaltalaiseen KnitSircus -lehteen. Sain siitä aiheen tutustua kyseiseen julkaisuun ja täytyypä sanoa, että kotimainen Ullamme hakkaa tuon mennen tullen ja palatessa. Ei vain määrällään, vaan ennen kaikkea laadulla. Siksi olisin toivonut Rafaellon sijoittuvan johonkin laadukkaampaan ympäristöön.

Elisabethan -sivusto myy tavaraa, jolla on historia. Sieltä ovat peräisin kuvan mainiota kierrätyskintaat, joihin on käytetty kierrätysmateriaaleja vaikka vanhoja huopuneita villapaitoja.  Poikanen tuossa kertoikin, että tyttöystävällä on oiva tapa saada villapaita pienenemään pesussa. Oli sen vuoksi ostanut UFFilta jonkun jättikokoisen loimen. Tulee kuulemma pesusta oikeankokoisena. En halunnut kysyä, onko lahjoittamani sikakallis merkkivillapaitakin nyt menossa hanskoiksi tai patalapuiksi… Parempi kun äiti ei tiedä kaikkea. Mutta eniten kuitenkin ihmettelen sitä, miksei poikanen pese itse vaatteitaan. Ehkä nykyisin peseekin. 😉

Itse olen huovuttanut vanhoja villapaitoja pohjallisiksi  – parhaat ja halvimmat pohjalliset! –, tossumateriaaliksi (ufo), lasinalusiksi, pannulapuiksi, parveketuolin lämmikkeeksi….  Pitää kuitenkin  muistaa puhdistaa pesukoneen nukkasihti jälkeenpäin.

Tässä vielä kokoelma Nora-sukkiani. Käyttösukkia ja protoja. Jokunen pari on jo maailmalla.

Vasemmalta alkaen: ensimmäiset Norani, joissa violetti on merinoa, kantapää onkin jo puhki, vihreä lanka on ShibuiSocksia.  Seuraavissa violetti pohjaväri on Handmaidin hyvää sukkalankaa ja kuviolanka on Noron sukkalankaa – aito tunnelma, ihanan lämpimät sukat, mutta minä pidän enemmän noista muista. Puna-sinisissä sukissa sininen on ohutta Pirkkaa (ei kestä kulutusta) ja punainen Opalia. Niihin tein kokeeksi myös tuon pienen letin. Turkoosi-ruskeissa turkoosi on Opalia ja ruskea OnLinen villasilkki-sukkalankaa. Vähän minua häiritsee tuo skorpionikuvion keskilinjan jatkaminen nilkasta jalkapöytään, kauniimpi tulisi, jos neuloisi pohjan puoleisten puikkojen kaksi reunimmaista silmukkaa myös kuviovärillä, kuten punasinisissä sukissa sitten lopulta kiilakavennuksen jälkeen teinkin. Vaikka ei niitä kyllä jaloissa kukaan katsele sillä silmällä 😉

turkkilaiset

2 Comments Lisää omasi

  1. Tess sanoo:

    Ihanaisia sukkia 🙂 Tuota ohjetta pitääkin kokeilla heti, kun saan keskeneräisiä töitä vähän vähemmäksi.

  2. Hanna sanoo:

    Noro-sukka on minun suosikkini. Pitäisiköhän ottaa Norat puikoille seuraavina kirjoneulesukkina. Minä varmaan tekisin omani edellisistä kirjoneulesukista ylijääneistä langoista, että saisin ne ihanuudet käytettyä loppuun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s