Lär dig svenska!

Tänään maisterilla on ruotsintunti. Selasin koko joukon svea-siskojen neuleblogeja esitelläkseni niitä teille.

Ihan ensimmäiseksi on esiteltävä Ulrica Loebin perustama upea Hjälpstickan (Apupuikko), joka lämmittää kodittomia lähettämällä heille kaupunkilähetyksen kautta villamyssyjä, lapasia, sukkia…  Tähän työhän voimme myös me suomalaiset osallistua – tai, mikä parempi – perustaa oman Apupuikon tänne meille. Kuka ottaa haasteen vastaan ja organisoi tällaisen avun vaikka Pelastusarmeijan jaeltavaksi?

Mama therapy on kaksikielinen (ruotsi ja englanti) blogi, jonka kirjoittaja Elena voi olla sisäisesti vähän suomalainen 😉 Hänen pöydästään näyttävät nimittäin löytyvän Muumi-piparitalo ja rosolli; joulupöydässä on nakkeja ja mies kulkee Jaques Cousteau -pipossa!

Marian Skapande-blogissa on upeita valokuvia, kauniita neuleita ja muita käsitöitä. I Marias Skapande-blogg de finns vackra photos, stickningarna och hon sysslar med olika typer av hantverk.

Luovan Skapande-blogin pitäjällä on vankkumaton värisilmä – neuleiden värit käyvät ihan terapiasta! Minua miellyttää myös kirjoittajan monipuolinen nysväysharrastaminen.

Myös PetraO on monipuolinen kädentaitojen harrastaja, jonka blogi on ulkoasultaan siisti ja rauhallinen. Hänen ja minun neulemieltymykset sukkien kohdalla näyttävät käyvän melkolailla yksiin 😉

Vilkaiskaa muuten hänen blogilistaltaan löytynyttä design-blogia, minusta se on kiva! Tai tätä piristävän värikästä  ja inspiroivaa kuvablogia.

Dögergök pursuu elämäniloa ja on kiva perusneuleblogi. Paljon hyviä kuvia ja vähemmän tekstiä – eikä tarvitse olla virkamiesruotsin tutkintoa,  lukion ruotsillakin pärjää erinomaisesti.

sillen-copy

Sillenstickarin kohdalla hämmästelen jo,  mitä ne siellä Ruotsissa oikein lisää juomaveteen, kun nämä ovat niin iloisen pirteitä koko sakki! Kiva. (Sillenin kautta löysin muuten kivat kynsikkäät.) Kan själv-blogissa jatkuu sama linja. Monipuolista, pirteää, värikästä! Vilkaiskaapa tätä – eikö ala tekemään mieli pitkiä punaisia Pomatomus-sukkia?

Joannan neuleseikkailut (Joannas stickäventyr) on nimensä veroinen blogi!!! Katsokaapa tätä kassia, jonka hän on suunnitellut ja toteuttanut:

Göteborgin Johanna on tehnyt tämän mainion kassin!
Göteborgin Johanna on tehnyt tämän mainion kassin!

One Comment Lisää omasi

  1. hertta sanoo:

    Fint!

    Kiitos kovasti Puikkomaisterille tästä postauksesta. Olen monen monituista kertaa aikonut tutustua ruotsalaisiin käsityöblogeihin siinä kuitenkaan onnistumatta.

    Tack!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s