Odotettavissa ihana viikonloppu

kaarelaTanja – meillä asuva suomenopiskelija, mutta myös Viking Linen viikonlopputyöntekijä –  toi liput ja laput viikonlopun Tallinnan-retkeä varten. Ja oooooooh, millaiseen hotelliin ja huoneeseen hän on meidät järjestänyt! Malttaakohan tuolta edes poistua?

Pettymyksekseni emme ehdi Karnaluksiin, joka sulkee lauantaisin jo klo 13  (jos jollain on muuta tietoa, ilmaiskoon sen ystävällisesti kommenteissa). Ehkäpä Kaubamajassa on jonkinlainen lankaosasto?

Minulla oli nimittäin tarkoituksena hankkia villatakkilangat tällä reissulla. Haluan tehdä samanmallisen takin kuin tuossa kuvassa oleva, lähes loppuun käytetty virolaistakkini on, eri kuvioinnilla kuitenkin.

Takkini koko,  malli ja väri  ovat osoittautuneet täydellisiksi, kunhan nyt löytäisi tuollaista kovemmansorttista vironlankaa, mistä mummot Virossa kutovat ne paksut puserot ja takit. Vastikään ostin italialaiset pöksyt, jotka sopivat erinomaisesti tuollaisen takin kanssa käytettäväksi, enkä ollut aiemmin huomannutkaan, että kevyehkön villaviittatakin alle mahtuu myös tämä villatakki. En minä siitä voi luopua, tilalle on ainakin saatava uusi samantapainen.

Minkähänlaisia muiden käytössä kuluvat lempineuleet ovat?

6 Comments Lisää omasi

 1. Puikkomaisteri sanoo:

  Tuosta tangledista muistui mieleen (hyvä ettei tullut tippa linssiin) äidin tekemä villatakki, jonka käytin niin puhki kuin villatakin voi vain käyttää (ja vähän enemmänkin olihan grunge-muoti) ja lopulta ratkoin siitä ihanat Kalevala korun napit talteen.

  Nyt osa niistä napeistakin on vuosien saatossa hävinnyt – enkä minä muista mitenkään MILLAINEN se takki oli!!! Perusmalli, harmaa, jotain hillittyä kirjoneuletta siinä oli.

 2. Villasukka sanoo:

  Ehdoton lempparini on nyt ollut elokuussa valmistunut Tangled Yoke Cardigan, alpakasta eli pehmyt ja kohta kulunut semmoiseen kuntoon, että on pakko tehdä toinen jos meinaa julkisesti käyttää.

 3. Puikkomaisteri sanoo:

  Aura,
  kiitos tästä muistutuksesta, muistelin että siellä olisi tietoa, mutta en ollut varma. Tässä on linkki muillekin, jotka sitä kaipaavat, Kristiinan postaus on lähes täydellinen!
  http://www.tiinas.vuodatus.net/blog/1656702

  Minullekin selvisi sen avulla, että Karnaluksin lisäksi on monia langanostomahdollisuuksia myös sunnuntaisin!

 4. aura sanoo:

  Kristiina S:n blogista http://tiinas.vuodatus.net/ löytyy esittelyt Tallinnan lankakaupoista.

 5. Siskosi Oslosta sanoo:

  Minulla on vuonna 1970 ostettu Aran-villatakki, valkoinen. Se on päässyt vuosikymmenien kellarissa lojumisajan jälkeen taas käyttöön – sisäinen 64-vuotiaani arvostaa joskus ajatonta tavaraakin.

 6. Tiina sanoo:

  Kyllähän Kaubamajasta lankaa löytyy: Liann Löngad http://www.liann.ee Mukavan rouva puhuu aika kivasti suomea, puoti on pieni, mutta kiva poikettava.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s