Viron villojen tuoksua

villatakkiprojekti1Retki Tallinnaan sujui mukavasti. Niitä lankojakin löytyi vaikka aluksi vaikutti siltä, että tarvitsemaani nelisäikeistä vironvillaa ei mistään nyt löydy. Itse asiassa se löytyi heti sataman ensimmäisestä kaupasta, kunhan paluumatkalla sain selitetyksi myyjälle, mitä olen vailla. Väri on nyt tummempi kuin alkuperäisessä takissa, minusta parempi.

Lanka on Virossa edelleen  halpaa kuin saippua, 50 kruunua/100 grammaa (n. 32 €/kg)  – luultavasti Tallinnan ulkopuolella se on vielä halvempaa. Meillähän 100 % villalanka maksaa semmoiset 80-200 euroa kilolta, tietenkin laadusta riippuen, tarjouslankaa tietysti voi saada hyvinkin edullisesti. Ostin sekä Hiiumaan mustan lampaan villaa että vihreäksi värjättyä kaksisäikeistä. Väri oli niin kaunis, että se oli pakko ostaa, vaikken ollut ihan varma, sopiiko väri lainkaan minulle. Ellei minulle, tyttärelle sitten! Niin juu, ostin liukuvärjättyäkin kolme kerää, halvalla kun sain…

Tästä alkaa Villatakkiprojekti. Mallitilkku vastaa tiheydeltään mallina olevaa entistä takkia, jonka olen mitannut. Punnitsin takin tarkastaakseni, että ostamani lanka todella riittää.

Kotosalla on taas vahva lampaan haju. Langat ovat rasvaisia, jopa vihreä lanka on vielä värjäyksen jälkeen tukevassa lanoliinissa – vai kylvetetäänkö langat värjäyksen jälkeen uudelleen villarasvassa? Minua se ei haittaa, en ole allerginen ja arvostan rasvan antamaa suojaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s