Villan tuntu

Mihin fantasiaan, tarpeeseen tai muuhun ammottavaan tarpeeseen etsimme kokemusta ylellisen pehmeän  villan tunnusta ja langan hallitsemisesta puikoin?  Pehmeää, pyöreää, vastaansanomattoman ihanaa lankaa jonka taivutamme tahtoomme. Usein jonkun toisen luoman ohjeen avulla, harvemmin itse leikkien ja kokeillen.  Onko kyse vain puhtaasta tekemisen- ja  kauneudenhalusta – ja mitä se sekin sitten on? – vai hellyyden kaipuusta tai sublimaatiosta?

Ovatko kumppanit, jotka ovat mustasukkaisia naisensa neuleelle, oikeassa? Haetaanko  neulontaharrastuksesta ratkaisua yksinäisyyteen parisuhteessa – tai ilman? Ainakaan minä en enää valita miehen viipymisestä töissä. Päinvastoin.  Joululahjahuivin reunan virheistä näki hyvin, milloin mies saapui töistä kotiin.

Katsokaa nyt tätäkin  valokuvaa, varsinkin oikean yläkulman vyyhteä. Tällä kertaa asettelu oli tietoista. Kuvaaja kertookin blogissaan kuvien synnystä ja siitä, miksi näitä kuvia ei Sundaran sivuilla ole.

”These initially made the cut, and then when they were on the site, Sundara was spooked. She was ”scared” of them. Ha ha! Too aggressively suggestive for yarn I guess. Rar!! Hahahaha.

When I wasn’t busy making p*rn, I let the beautiful colors speak for themselves.”

*

Oma villatakkiprojektini eteni parikymmentä senttiä. Välillä koetteli epäusko: vastaako mallitilkku todella vanhaa villatakkia?! Takki on käytössä venynyt ja ehkä huopunutkin, jo kerran huuhdottu vironvillalanka tuntui paljon pörheämmältä kuin kerältä tuleva rasvainen lanka, saati viisitoista vuotta käytössä ollut ja lukuisia kertoja varovasti konepesty villatakki. Pakko minun on nyt uskoa siihen, että takista tulee saman kokoinen. En ole ihan varma osaanko tehdä nypylät oikein (vedän lenkkejä vuoron perään silmukan edestä ja takaa, lopulta silmukan niiden läpi), mutta jos ne ovat vähän huteria, ainahan voin hieman huovuttaa niitä tiiviimmiksi. Missään tapauksessa en ala neulomaan niitä edestakaisneuleena ja kavennuksin, se on liian työlästä. Pidän kovasti uudesta tummasta väristä.

One Comment Lisää omasi

  1. Pelagia sanoo:

    Huoh. Olen tullut vanhaksi. En tajunnut tuossa lankakuvassa mitään edes pikkutuhmaan viittaavaa, ennen kuin luin tekstit. Mikähän sen Lintulan luostarin osoite olikaan? 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s