Kirjastossa

Kirjaston kirjat olivat myöhässä ja opiskelija-asukkimme tarvitsi yhden kirjan kurssilleen. Samalla reissulla Itään hoituisi myös uuden yleiskoneen vääränlaisten lisäosien vaihtaminen.

Fiksusti ajattelin hoitaa kirjaston alta pois, olisipa vähemmän ja kevyempää kannettavaa kaupoissa. Mutta jos ihan vaan nopeasti katsoisi neulekirjaosastoa…  Niinpä poistuin tuplasti painavampien kanssien kanssa, koska hyllyssä oli iki-ihana viikinkineulekirja ja muutama 80-luvun neulekirja, joissa oli mahdollisia irlantilaisvillapaitamalleja vihreään vironvillaani ja toisessa niin symppis jääkarhuaihe sukkiin tai ehkä lapasiin, että se oli pakko ottaa lainaksi. Tuossa kalastajapaitakirjassa on yksi tajuttoman kaunis norjalaisvillapaita, josta otan ainakin kuvioita sukkiin ellen muuta.

Inventoin nopeasti päässäni lankavaraston: aiemmin huomatun harmaan langan puutteen lisäksi jääkarhukuvioon tarvittiin valkoista lankaa, tietyn tyyppistä, siinä on jutun koko juju. Lankavakka oli jo sulkenut ovensa, mutta Anttilahan oli auki. No, muutama kerä…

Villapallo on listannut puikoilla olevat työt. Minulla on villatakin (kotineule) ja sukkien (työmatkaneule)  lisäksi puikoilla kolme huivia, joista kaksi menee purkuun. So called scarf on liian kapea ja tiivis. Cleite on ihan kiva, mutta tiedän etten käytä kolmiohuivia ja silktweed-lanka saattaa olla paremmin edukseen jossain toisessa mallissa. Kolmas on jättisuuri shaali vihreästä italianmohairista, se valmistuu joskus aikanaan, neljä kerää on jäljellä. Telkkarineule, joka tulee lämmittämään  minua ullakkotoimistossani,  jossa tuulee pistorasioistakin.

2 Comments Lisää omasi

  1. Tiina sanoo:

    Lähetä kuva niin katsotaan onko se joku tuttu malli.

  2. Siskosi Oslosta sanoo:

    Sigurdin tyttöystävällä on nätti pitsikaulaliina, jonka mallin haluasin kopioida. Osaan lukea ohjeita ja osaan neuloa, mutta en osaa neuloa neulotun esikuvan mukaan. Siinä on vain oikeaa, nurjaa, lanka puikolle-levennyksiä ja kolmen silmukan kavennuksia, mutta en silti saa samanlaista aikaan. Osaisitko neuvoa valokuvien perusteella – vai onko muuta ensiapua tiedossasi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s