Neuloo norjaksi

Niinhän siinä kävi, että villatakkiprojekti pitää aloittaa uudelleen. Nyt tarvittaisiin sitä miehen kuuluisaa hidasta suunnittelua: mallin mukaan neulominen oli ihan hyvä idea, mutta silmukoiden laskeminen ei onnistu jos vieressä on pälättävä äijä ja avoin telkkari 😉 Panin takin tekeleen suosiolla syrjään, kunnes olen tehnyt kunnollisen mallipiirustuksen, jota seurata.

Genoa-sukkakin sai purkutuomion. Haluan sittenkin tehdä pienemmät liput ja vaakunakuvion, jo koko sukan ohuemmasta langasta. Sukat eivät ole tarkoitettu miehelle, mutta hänellä on saman kokoinen jalka kuin Giannilla. Periaatteessa. Hänellä nimittäin on kummallinen suvulleen ominainen kannuspatti kantapäässään ja hillittömän korkea jalkapöytä. En ole vielä keksinyt miten sukka tuommoiseen jalkaan pitäisi neuloa, ellei halua varren vaappuvan hulahulaa nilkan ympärillä. Edelliset sukat olivat niin lyhytvartiset, että ne onnistuivat, mutta mies haluaa pidemmät varret sukkiinsa.

Siirryin sujuvasti Norjan sukkaan, tässä on hieman villapaidan kuvion sukkamallitilkkua ja manipulaatio lopulliseksi sukkakuvioksi. Ihana tämä PhotoShop neulojan välineenä! Tosin, taisin palauttaa kuvion alkuperäiseen malliinsa, josta se oli tätä villapaitaa varten purettu ”modernimmaksi”. Kannattaa muuten vilkaista  Käspaikan ”Pohjoista käsityökieltä” -sivustoa, ellei se ole tuttu!

Opin tässä uuttakin: en ole aiemmin luonut silmukoita kaksivärisesti enkä siten, että lanka uuteen silmukkaan otetaankin äsken luodun silmukan takaa, eikä silmukasta. Reunaan tulee kiva kuvio eivätkä silmukat kiristä tai lerpu.

Kirja, jossa on  tämä kaunis norjalaispaita on Alice Starmoren Fishermen’s sweaters. 20 exlusive knitwear designs for alla generations. Anya Publisher Ltd, London 1993.

norjasukkanorja_kuvionorja_uusikukkakuvio

Kukkakuviota pitää tosin rukata esikuvaansa päin vielä, kuten tähän ruutumalliin olen piirtänyt.

3 Comments Lisää omasi

  1. Tess sanoo:

    Heh, mulla on myös sellaiset enkelinsiiven tyngät, kuten äitini kutsuu, kantapäissä. Jalkapöytä on korkea, mutta ihan normaalimitoissa kuitenkin.

  2. -Maria- sanoo:

    Kun olet keksinyt ratkaisun sukkaongelmaan, kerro se minullekin 😉 (Nimim. Korkeajalkapöytäisen miehen vaimo)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s