Villapaitahaaveita

Villatakkiprojektini on tosiaan vastatuulessa. Pesin mallitilkun eikä vironvillastani tule toivomaani paksua villatakkia vaikka mitä tekisin. Ohuemman kyllä saisi, mutta en minä semmoista halua. Kaksinkertaisena siitä tulisi taas ihan liian tönkkö.  Lanka joutaa siis purjehduspuseroksi – ja rasvaisena onkin siihen ihan omiaan –, mutta sopivan mallin etsiminenkin on vähän vastatuulessa.

Kyllähän minä löysin kaksikin aivan upeaa mallia, mutta osaanko  tehdä monimutkaisen hienon aran-villapaivan on sitten jo ihan toinen juttu. Ehkä siihen on ryhdyttävä ja se vain selätettävä, onhan aina mahdollisuus mennä neuletapaamisiin kysymään kokeneemmilta neuvoa. Tekniset ongelmat on tehty voitettaviksi, mutta miten sitten on tuon kärsivällisyyden laita, tuleeko siitä pusero vai ”se puserontekele, josta ei puhuta”?

Tätä jään nyt pohtimaan, eihän tässä kiirettä ole.

Löysin mielenkiintoisen tapahtuman vaikka lomareissuksi. Etelä-Ruotsissa, kauniissa Växjössä , järjestetään kesä-heinäkuun vaihteessa nelulojatapaaminen, jossa luvataan olevan ohjelmaa niin aivan aloittelijoille kuin kokeneemmillekin neulojille. Siinähän olisi yhdistettyä ruotsinvirkistystä ja neulontaa! Kurssimaksu tosin on noin 350 euroa,  mutta se sisältää ruoat tapaamisen aikana ja kaksi lyhyt- ja kaksi pitkää kurssia.

En ole huomannut, että meillä Suomessa olisi tällaisia, kaikille avoimia tapahtumia? Minusta se olisi kiva idea, varsinkin jos tapahtuma olisi järjestetty siten, että siihen voisi osallistua vaikkapa kouluikäisten lasten kanssa.

Minua kiinnostaisi tämmäisessä haaveideni tapahtumassa vaikkapa:

– neulesuunnittelijoiden esiintymiset
– kehräämisen alkeet
– värisuunnittelu
– kaksiväritekniikka (no, mikä se on, täkänätekniikka? Semmoinen missä toinen puoli on ikäänkuin negatiivi toisesta?)
– luova neulonta

2 Comments Lisää omasi

  1. aura sanoo:

    Se kaksiväritekniikka on varmaan onteloneule. Olen tehnyt sillä ainakin kääntölapaset.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s