No johan on!

soho_fair_pay2Tikru kirjoittaa (valitettavasti vain englanniksi, mutta ehkä hän lisää vielä suomenkielisen selvityksen) vakavasta asiasta. Kysehän neulesuunnittelijoiden palkkioista, lyhyesti siitä, että Vogue Knitting  (ilmestyy meillä Euroopassa nimellä Designer Knitting) -lehteä kustantava SoHo Publishing pitää itsellään oikeudet suunnittelijoiden töihin ja maksaa nettimyynnistä vaivaisen 10%:n rojaltin. Nyt suunnittelijat vaativat sitä, että ohjeiden oikeudet palautuvat tietyn ajan jälkeen suunnittelijoille (eli he voivat itse päättää niiden myynnistä) ja tietenkin myös sitä, että palkkio on asiallinen. Kymmenen prosenttiahan on pelkkää pilkantekoa. 

Sillä viisiin. Tuotahan ei voi hyväksyä erkkikään: Ostin juuri eilen Designer Knitting lehden ja meinasin tilata sen, nyt tämä aie on haudattava ja irtonumerokin jäi viimeiseksi kunnes kustantaja korjaa palkkioehtonsa.

Laitetaanpa tytöt töpinäksi, annetaan palautetta! Kuluttajien mielipide on vielä tärkeämpi asia kuin suunnittelijoiden yhteisrintama.

Minä menen nyt VK/DK lakkoon, liity mukaan!

Tässä teille vapaaseen käyttöön. Klikkaamalla kuvaa pääset lukemaan Modeknitin selvitystä asiasta.

Oma palautteeni oli tämmöinen:

Yesterday I bought your nice magazine, Designer Knitter, here in Helsinki, Finland. I was very happy about nice patterns in this number. We finnish knitters are very proud of our designers as Mari Muinonen. But today I read about your royalties for designers from blog of Modeknit – I was terrified, it can’t be fair pay if a desinger get only 10 percent from internet-sale! For this reason I can’t subscribe your wonderful magazine until you are paying fair to designers. I’m very sorry about this situation, but I hope you can fix it soon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s