Neulontaklubin illanviettoon

Jos ja kun suunnittelette neulontailtaa puikottelevien ystävienne kanssa, tässä tarjoiluvinkki Vegan YumYum -sivustolta.

Kipaisin eilen Sokokselta kerän vihreää Huopasta, ovat muuten 15 % alennuksessa.  Tikutin illalla  ilman herkkupaloja toisen ”villakroksin”  valmiiksi ja ehdin sen huovuttaakin. En ala mitään sen tarkempaa ohjetta kirjoittamaan, mutta neulehuovutettujen tossujen tekijöille vinkiksi: kokeilkaa onteloneulottua pohjaa, jonka sivut panette parilla pistolla kiinni ja toppaatte huovutusvillalla pohjan (ja taas pitkin poikin niitä tikkipistoja, ettei villa mene sykeröksi keskelle pohjaa ja pilaa koko tossua). Ainakin minä tykkään kovasti kun tossussa on vähän korkeampi pohja, villaa voi tuupata kantaan vähän enemmänkin ja näin saada korkoa. Tokihan pohjaa voisi neulahuovuttaakin.

Kiinnitin iltasella tossun pannan väärään paikkaan ja siihen se jäi, kun puhti loppui. Tänään se täytyy siirtää. Yllättävää, miten tuollainen pieni yksityiskohta leimaa koko tossua! Neulehuovuttaminen on muuten kärsimättömien laji: tulosta syntyy nopeasti ja virheet painetaan villasella!

Kun tossu valmistui, panin puikoille Knotty Glovesit – jos sisko teki sellaiset, on minunkin nyt kokeiltava. Neulominen on varsinainen virus… Joka tapauksessa minun pitää treenata tuommoisia lettikuvioita, ennenkuin säntään villapaidan tekoon. Olkoon sitten tuo käsine, siskon kommenteista päätellen siinäkin on ilmeisesti riittämiin haastetta tällaiselle paluuneulojalle.

Josta muuten tulikin mieleeni, että palautellessani noin vuosi sitten mieleeni neulomisen jaloja taitoja, tartuin hetikohta baijerilaisiin – eikä siitä tullut yhtään mitään! Nyt alan ymmärtää, miksei. Olisikohan kohta aika yrittää uudelleen?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s