Kylmät kädet

knotty-001Knotty Gloves -käsineitä on kiva neuloa, ohjekaan ei ollut kovin hankala vaikka aluksi ruutupiirroksen merkinnät tuntuivat oudoilta. On tunnustettava, että koska peukalon aloituspaikkaa ei ollut merkitty ruutupiirrokseen, se saattaa olla kerroksen pari ylempänä kuin oli tarkoitus. [Tällä kerralla mies selitti sotalentokoneista jotain ja sotki laskuni…]  Mutta eihän meillä pienistä välitetä! Enkä aio muutenkaan tahkota ohjeen mukaan, vaan teen omille käsille sopivat sormikkaat. (MYÖHEMMIN: just, joo, olisikohan pitänyt vilkaista sitä ohjetta, sormitus näyttää nyt siltä, että tulee kuusisormiselle kivat käsineet ;-))

Lanka on Tallinnasta ostettua liukuvärjättyä vironvillaa, yksi kerä riittänee, käsineiden  hinnaksi tulee silloin 49 kruunua eli kolmisen euroa. Puikot ovat ehkä turhan pienet, lempparini 2,5 milliset. Tulisikohan kolmosen puikoilla vähän kuohkeampaa?

Minusta tuota lettikuviota oli kiva neuloa, se rohkaisee haaveenani olevan irlantilaisvillapaidan tekoon. Tein myös alelangasta patenttineuleiden mallitilkkuja, mutta kyllä sekin paksu villapaita pitää neuloa jonkun mielenkiintoisen ohjeen mukaan, kesken se muuten jää. Tässä olisi yksi vaihtoehto.

Olinpas otettu kun Villakrokseille tuli räveltäjissä nopeasti hurja määrä sydämiä ja ihmiset oikein kyselivät ohjetta! Sain maistaa vähän suosiota jo turkkilassukkienkin kohdalla ja makealtahan se maistuu. Tietysti muutamankymmenen sydämen suosio on oikeassa mittakaavassaan kun muistaaa, että räveltäjissä on pari-kolmesataa tuhatta rekisteröitynyttä, aktiivikäyttäjiäkin on siis ainakin parikymmentä tuhatta. Mutta eipä nyt vähätellä, minustakin niistä krokseista tuli tosi kivat ja ennenkaikkea olen iloinen siitä, että kykenin toteuttamaan alkuperäisen ideani. Se ei näissä hommissa ole aina helppoa!!!

Mikähän vihreän kausi minuun on iskenyt?! Kaikki näyttää nyt olevan vihreää.

One Comment Lisää omasi

  1. Leena sanoo:

    Tein omani niin ohjeen mukaan, kuin pystyin, paitsi että lanka oli hieman paksumpaa (tummanvihreää baby-villaa).

    Ompelukonekaupan lankaosastolla myyjä ei uskonut toistuvista selityksistäni huolimatta, että 26 silmukkaa/10 cm on ohuempaa kuin 24 silmukkaa/10 cm! Onneksi jätti minut nopeasti kaivelemaan hyllyjä yksin ja siirtyi jaarittelemaan kanta-asiakkaan kanssa tämän elämästä yleensä.

    Ruutupiirroksen merkinnät olivat printattuina epäselvät, joten koodasin ne väriliiduilla.

    Keskikaupungilta löytämäni oikean lankakaupan purku olikin remontti ja se avattiin uudestaan. Kaupan nimi on ”Strikkedilla” eli ”Neulontahulluus” – lankavalikoima ei ole kummoinenkaan, ja kun kysyin bambulankaa, tuli vastaukseksi äkäinen ”EI!”. Jäipähän yksi uusi asiakas saamatta – ei tee mieli mennä sinne toiste.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s