Haaveita

iKnit - kahvila ja lankakauppa Lontoossa!
iKnit - kahvila ja lankakauppa Lontoossa!

Sisko kertoi edellisen postauksen kommenteissa Oslon lankakaupoista. Osloon siis pitäisi selvästikin saada moderni lankakauppa ja -kahvila, mutta ei meillä Helsingissäkään ole varsinaista neulekahvilaa, vaikka muualla maailmalla niitä jo on siellä ja täällä. En laske neulekahvilaksi sitä, että neulojaporukka kokoontuu neulomaan ja juomaan kahvia(kin), se on eri juttu.

Uudessa kaupassa Oulunkylässä on kyllä iso pöytä ja siellä ilmeisesti pidetään jotain tapaamisia/kursseja (?) – en tiedä.

Oi, se olisi ihanaa kun voisi mennä kupposelle ostamaan lankoja ja juttelemaan muiden neulojien kanssa. Mahtavaa olisi, jos siellä järjestettäisiin lyhytkursseja – eikä välttämättä vain neulomisaiheisia, kyllähän kädentaitoja harrastavat harrastavat usein muutakin nysväämistä.

Vielä upeampaa olisi jos vierivieressä olisi teknisen työn paja ja neulekahvila, välissä voisi olla maksullinen lapsiparkki.

Paja toimisi tietenkin samalla periaatteella kuin kuntosalit: ostat kausikortin ja saat sillä käyttää tiettyjä palveluja. Lisäksi voit maksaa opetuksesta erikseen. Ideana olisi, että voit tehdä ne työsi, jotka haluat ja saada erikseen niihin ohjausta, jos sitä tarvitset. Tietenkin voisit myös osallistua kursseille, joissa käsiteltäisiin määrättyjä asioita (metallikorut, kodin kunnostustyöt, huonekalujen entisöinti, nukkekoti, puuveneen kevätkunnostus, korjaaminen tms.). Onhan meillä vapaan sivistystyön mahdollisuudet, mutta kurssihintojen noustua ja tarjonnan ollessa kysyntää pienempää (kaikki järkevät kädentaidonkurssit ovat täynnä!) olisi sijaa varmasti myös yrittäjille. Jos ryhtyisin tällaista pusaamaan, perustaisin toiminnan pitkälti vertaiskoulutukselle.

Puikkomaisterin neule- ja puutyökeskuksessa olisi myös sinkkuiltoja, K-45 -iltoja, miesten iltoja ja naisteniltoja. Äitien ryhmiä, eronneitten ryhmiä ja sen sellaista. Harmi, että olen vähän liian vanha toteuttamaan tällaisia haaveita, mutta jos joku reipas tämmöisen perustaisi, voisin tulla vaikka osakkaaksi.

2 Comments Lisää omasi

 1. Tuija sanoo:

  Neulekahvilaa pääkaupunkiseudulle tosiaan kaivataan, mutta pientä yritelmää on jo olemassa ja kohta tulossa lisää:

  Priimassa on ollut ainakin vielä viime vuonna neuletapaaminen joka toinen torstai, tämänhetkistä tilannetta en tiedä. http://www.hammerkit.com/priimaBlog/index.php?article_id=3561

  Helskyn myymälän (Etelä-Espalla) takahuoneessa on aina kuukauden viimeisellä viikolla neuleklubi ti-to-iltaisin, neulomista/virkkausta Marjut Nordberin vetämänä + pientä purtavaa ja juotavaa . Neuleklubin jäsenet saavat myös alennusta Helskyn myymistä langoista ja muistakin tuotteista.

  Ja Soukan Menitaan on myös tulossa kahvila, jossa he aikovat järjestää neuletapaamisia ja -kursseja. Juttelin omistajamiehen kanssa viikko sitten ja ainakin suunnitelmat kuulostivat ihan mukavilta. Homman on tarkoitus alkaa ensi syksynä.

 2. Pelagia sanoo:

  Oulunkylässä muuten on neuletapaamisia, muistaakseni joka kuukauden kolmas lauantai. Lisätietoja löydät ainakin Marsun blogista Nice Factor.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s