Tahmeaa lankaa

Uuden Jelly-langan kokeilu loppui lyhyeen. Vinyylilangan neulominen on, kuten tietysti arvasittekin, tahmeaa hommaa. Vauhtia puikkoihin sai käsivoiteella – tulipa kädetkin rasvattua siinä samalla. Lanka on kyllä ihanan kiiltävää ja varsin rock! Sen verran tuskaista homma kuitenkin oli, että tuskinpa teen edes pientä kassia tuosta langasta! Ihan kivan rannekorun siitä saa, jos siis tykkää vinyylistä. Kaulakorun voisi ehkä virkata.

Vyötteessä suositeltiin nelosen puikkoja, minä neuloin vitosilla ja sittenkin tuntui, että isommilla pitäisi.

Hankin tahmalangan siksi, että teen siitä liukuesteet huopatossuihin, siihen se on aivan omiaan. Pysyy tuo pappa tolpillaan – tai se ei ainakaan ole kiinni tossujen kitkakertoimista. Alla kokeiltu kämmekäs jäi kokeiluksi, tutkittuani jäljellä olevaa lankaa, tajusin, että en saa kahta sinnepäinkään samanväristä ranneketta vironlangoista. Ei sinänsä harmittanut, koska kämmekkäästä oli tulossa liian iso ja kaiken huipuksi aloin tehdä lettejä ilman apupuikkoa ja niistä tuli erilaisia kuin aiemmat. Tulokseksi jäi siis oppi. Tällä kertaa ei kovin kallis.

Se hyvä puoli tuossa takkuamisessa oli, että minulle tuli täysin selväksi, mitä haluan seuraavaksi tehdä. Yksi projekti oli painunut unholaan. Kaivoin aamuhämärissä  lankoja oikein urakalla. Arvatkaapa oliko minulla tarvitsemaani tumman ruskeaa lankaa? Oli ainakin kuutta eri ruskeaa, mutta yhdessäkään projektiin sopivassa kerässä ei ole sen vaatimaa määrää. Mies totesi kurmotustani  seuratessa, että lankakirpparille olisi näköjään tarvetta. AIVAN!!! Hän tietenkin kuvitteli, että minä ensisijaisesti veisin sinne kirpparille myytäväksi omia lankojani, erityisesti niitä, jotka valtaavat kaikki lehtikoreiksi tarkoitetut korit olohuoneessa. Minä taas ajattelin täyttää korit.

Toisaalta mies kinuaa niitä tossuja, varsinkin kun liukumisongelma on nyt teknisesti ratkottu. Ehkä en ryntää ostamaan uutta lankaa, vaan teen ne tossut ja pääsen kuuntelemasta tuota. ”voi, voi ku on vaaan nääää ikeatossut ja nääki alkaa olla ihan hajalla… millonkohan MÄ saan ne tossut…” Edelliset projektisukatkin voisi toteuttaa, niistä tulee oikein kivat, kunhan ratkaisen niissäkin tuon lankaongelman. Niihinkin tarvitaan juuri sitä hyvää lämpimän ruskeaa lankaa. Tiedän kyllä mitä lankaa haluaisin, mutta en välitä maksaa nyt langoista älyttömiä summia.

En minä tiedä, mitä menin tässä välissä netistä tarkastamaan, mutta lopputulos oli sukkalankaostoksia Titityyltä, jonne oli näköjään tullut kivoja sukkalankojaooops…. Mutta välillä minua jurppii nuo joidenkin (naisten) nettikauppojen  maksutavat!!!. Ennakkolaskukin on ihan ok, jos sivustolta voi maksaa välittömästi nettipankissa, mutta tämä, että odotat sähköpostiin tilitietoja jne. on minusta rasittavaa. Ehkä mä olen vain jonkinlaisessa neulontakriisissä…

2 Comments Lisää omasi

 1. Puikkomaisteri sanoo:

  Ei se laskun odottelu minullekaan se ongelma ole, vaan asioiden hankaluus. Kaupalta saattavat sitäpaitsi jäädä kaupat tekemättä ellei luottokortilla voi maksaa. Nettimaksun puute estää tehokkaasti myös kaupanteon ulkomaille – siinä ei vaan ole järkeä, koska maksu pankille voi olla lankaostoksen summaan nähden suuri.

  Pienille yrittäjille on myös tarjolla palveluja (esim. suomen verkkomaksu oy – vai mikä se nyt oli), jotka hoitavat maksut yhdellä sopimuksella. Halpaa se ei ole sekään.

  Lankanettikaupan liikevaihdon täytyy joka tapauksessa olla sellainen, että lankatukkureiden vaatimat minimierät saadaan myytyä. Luulen, että on lyhytnäköistä ja ajan mittaan kalliiksi tulevaa, että pihistää nettimaksumahdollisuuksissa. Itsekin olen jättänyt kaupan kesken monta kertaa kun en ole halunnut maksaa joko a) suoraan tililtä tai b) hankalasti. Joskus ei vain jaksa. Ja joskus ei olisi pitänyt alunperinkään ostaa ja harkinta-aika tappaa impulssin. Hyvä minulle, huono kaupalle.

  Asiakkaan kannalta paras ratkaisu on sellainen, että voi maksaa millä hyvänsä: ennakkolaskulla, luottokorteilla jne.

  (Nais)yrittäjät välttävät joskus turhaan riskejä – se voi tulla kalliiksi.

 2. Hanna sanoo:

  Minä ymmärrän ihan hyvin, ettei pienillä yrityksillä ole käytössä nettipankkimaksua, sillä se maksaa melkoisesti ja joka pankin kanssa pitää tehdä oma sopimus. Minulle se laskun odottelu ei ole ollut ongelma, sillä en tilaa nettikaupasta lankaa, jota tarvitsen välittömästi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s