Suomen luontoa lapasiksi

bloom_spillyjane
Kuva: http://spillyjane.blogspot.com

Kiva huomata, että suomalaisia lankoja arvostetaan maailmallakin. Glittrgirl on tikunnut Riihivillan lapaspaketin kokoon ja kehuu lapasia lämpimiksi. Kuvassa ovat kanadalaisen  Spillyjanen Bloom-lapaset, jotka on tehty Riihivillan Aarni-langoista. Kuvaa klikkaamalla pääset hänen sivustolleen, jossa todellakin kannattaa käydä!

Raverlyn mukaan projekteja ei kuitenkaan mitenkään tolkuttomasti ole tekeillä. Riihivillan lapaspaketit (ja muutenkin langat) ovat oivia lahjoja varsinkin ulkomaisille ystäville. Suomenlampaasta.

Nuo herkulliset värit sopisivat loistavasti äidin värjäämien lankojen seuraksi, ihailin juuri Villapallon blogissa hänen kasvisvärjäämistä langoista tekemää villapaitaa; pienikuvioinen Färsaarelainen kirjoneule alkoi houkuttamaan kovasti.

riihivilla_green
Kuva: Riihivilla Oy.

Ainakin minä tiedän, mitä seuraavaksi vien Italiaan Annalle lahjaksi! Taidan ottaa samalla useamman lapaspaketin (ne eivät edes ole tolkuttoman kalliita) ja laittaa koko kylän sekoamaan noihin väreihin. Tämän talven lumikinokset ovat varmasti omiaan houkuttelemaan kylän naisia lapasen- ja lapsentekoon 😉 Koulut ja virastot olivat lumen vuoksi kiinni eikä mihinkään päässyt moneen päivään…

Tulee mieleen, miten kiva olisi jos suomalaiset suunnittelijat sunnittelisivat raikkaita, moderneja malleja suomalaisille langoille – it-aikanahan myös metsien naisilla ja miehillä on mahdollisuus päästä näkyviin. Jos olisin neulesuunnitetlija, ammentaisin rikkaasta ryijyperinteestämme. Lehdissähän jylläävät kustantajan sopimat lankadiilit, eikä suunnittelijalla ole paljon sanansijaa siinä. Voisikohan TE-keskukselta hakea tukea suomalaisen käsityön vientiin sellaisella suunnitelmalla, että lankavärjäri hakisi sunnittelutukea eturivin suunnittelijoita? Ehkä on jo haettukin, ainakin nuo Riihivillan tuotteet näyttävät hyvinkin suunnitelluilta ja mietityiltä. Leena Riihelä myy näköjään lauantaisin tuotteitaan Helsingin Kauppatorilla. Täytyypä mennä heti ensi viikonloppuna hypistelemään ja jututtamaan!

Hyvä Suomi!

Ps. Sisko, huomasin kyllä kommenttisi keskellä tuota vääntöä ja kiitän kirjavinkistä. Kiitos! Pitääpä katsoa löytyisikö se meidän kirjastoista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s