Jos olet matkalla Milanoon

Juuri kun ehdin Torinon uutisia jakaa, sattui silmiin tämä Milanon näyttelyn uutinen.

Neulontabuumi näyttää nyt olevan tulossa rytinällä saapasmaahan. Sinnehän jotkut villitykset kotiutuvat myöhemmin, koska Italian kulttuuri on niin puolensapitävä (ja sanoisiko, että italialaiset ovat ”pikkuisen” sisäänlämpiävää sakkia…). Sellaisia, jotka ovat merkinneet Italian kotimaakseen on Raverlyssä esimerkiksi noin 360 kun suomalaisiksi ilmoittautuu 1560 henkilöä – Italian väkilukuun suhteutettuna (kymmenkertainen Suomeen verrattuna) tuo 365 on melko vaatimaton määrä. Olivatpa syyt mitkä hyvänsä, neulontaharrastus ei ole vielä saavuttanut kukoistustaan Italiassa. Niin paradoksaalista kuin se onkin, koska italiastahan meidän lankamme pitkälti tulevat.

2 Comments Lisää omasi

 1. Tiina sanoo:

  Tea,
  Niinpä!

  Netti on tärkeä osa nykyistä neulontabuumia, jonka kovassa ytimessä on koko länsimaailmassa koulutetut naiset. Italiassa ei ainakaan koulutus ole esteenä: onhan siellä paikoin (pohjois-Italiassa) naiset vielä koulutetumpia kuin täällä Pohjoismaissa.

  Mutta naisten taitoja enemmänkin kivenä kengässä taitavat olla ne (miehiset) nettiyhteydet. Meidänkään kesäkylällä Italiassa ei ollut toivoakaan järkevistä nettiyhteyksistä, puhelinmodeemilla mentiin, mutta onneksi viime vuonna VIHDOINKIN tulivat nämä mokkulat, jotka liikuttavat bittiä 3G-verkossa.

 2. tea sanoo:

  Neulojia loytyy taalta Italiasta, enemman kuitenkin viela vanhemmanpuoleisia, mutta luulen ’ongelman’ olevan pikemminkin netin kaytossa! Maa on edelleen taynna ihmisia ,jotka eivat kayta nettia, eivat osaa kayttaa, eivat ole kiinnostuneita netin mahdollisuuksiin… eivatka varsinkaan osaa yhdistaa kasitoita ja netti-maailmaa… ja siihen kun viela lisaa vanhempien ihmisten totaalisen tietamattomyyden englanninkieleen, niin … =) Ja mina yksikseni taalla neulon… tietsikan kanssa! =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s