Makuasioita

visbynruusu_valmis2Siskon Visbyn Ruusut ovat puolessavälissä, toinen sukka valmistui ja pienijalkainen puoliso pääsi sukkamalliksi. Sattuneesta syystä kuvausta ei voinut toteuttaa paremmissa valaistusolosuhteissa. Ette halua tietää enempää. Hänkin olisi ilmeisesti kelpuuttanut tämmöiset ruususukat, vaikka varsi onkin kuulemma liian lyhyt. Nämä on kuitenkin luvattu siskolle.

Colinetten Jitterburg-lanka on ihanan pyöreää, tiukkakierteistä ja kauniin väristä. Oikein unelmalankaa. Mutta minua tökkii langan paksuus. Minusta se on sukkaan aivan liian paksua, joskin saapassukkana tuon voisi kelpuuttaa. En tiedä paranisiko tunnelma, jos käyttäisi suurempia puikkoja, minä tikkusin kaksipuolikkailla tietenkin vastoin puikkosuositusta.

Ostin Titityyn uutuslankaa Arwettaa, se yllätti minut iloisesti. Vaikka lanka on esimerkiksi Lorna’s Lacen (kallista) sukkalankaa löyhäkierteisempää, se taipuu kauniisti leteille ja on miellyttävän tuntuista. Siinä oli myös kaunis ruskea, joka on hyvin kriittinen väri – se joko on rumaa tai ei – eikä sitä kykene näytöltä arvioimaan. Tämä oli sitä ei-rumaa elikkä kauniin suklaanruskeaa.

Olen tykännyt myös Shibui Knitsin Sukkalangasta, mutta nuo hinnat välillä hirvittävät, vaikka käsinvärjäri tuskin saa työlleen kunnon tuntipalkkaa tuollakaan hinnalla.  Olenkin käyttänyt näitä kalliita lankoja vain toisena värinä jonkun halvemman sukkalangan kanssa. Siskon sukissa ei tietenkään hinnalla ole väliä!

posey Älytöntä tehdä suuritöiset Posey-sukat Koigu PPPM -langasta, joka ei mikään sukkalanka ole. Sitäpaitsi, Ilun langoista saisi hienommat… Ihanaa sukkalankaa on myös Cherry Hill Supersock – minun makuuni juuri passelia paksuudeltaan. Ilun sukkalanka on laadultaan aivan kilpailukykyistä, mutta eihän siinä samanlaista kierrettä ole kuin ulkomaisissa kilpailijoissaan. Etuna on kuitenkin hienot värit, jopa tilaajan toiveiden mukaan! Minäkin sain sohvaan sopivat langat… Ilu-kiltti, ala sinäkin värjätä tuommoista tiukkakierteistä lankaa!!!

Teinkin  pienen hintavertailun. Kaikkein ihanin lanka on myös kaikkein kalleinta, mutta halvimman hinta-laatu-suhde on erinomainen.  Nyt on huomattava, että Arwetta ei ole käsinvärjättyä, kuten muut vertailulangat, jotka painivat tietysti ihan eri sarjassa. Mainittakoon vielä, että normaalisti käyttämäni Opal-sukkalanka maksaa noin 9 euroa/100 grammaa/425 m – siitä tekee  jo kolmekin sukkaa tai kahdet lyhytvartiset. Titityyn Schoppen Wollen Admiral, uusi suosikkini on puolestaan 7 euroa/100g/420m.

Kaikkein ihanin minulle on Lornas’s Lacen lanka, koska se on sopivan paksuista, tiukkakierteistä, kiiltävää ja ihanan väristä – sikäli kun yksiväristä on tarjolla. Kakkosena tulevat  Shibui Knits, joka on jo paksumpaa ja Cherry Hill Supersock, joka menettää kiillossa mutta voittaa ohuudessa.

(Ostopaikat: Arwetta – Titityy, Lorna’s Lace Shepherd Sock – Secret Wool, Shibui Knits Socks – Titityy, Colinette Jitterburg – Priima, Cherry Hill Supersock solid – Secret Wool;  Ilun Handu.)

vertailucol1

8 Comments Lisää omasi

 1. Riikka sanoo:

  Mulla on vähän huonoja kokemuksia Jitterbugin kestävyydestä, pienillä puikoilla vyötteenvastaisesti tikuttaminen ei siis ole lainkaan huono idea vaikka muuten pölhöltä tuntuisikin.

 2. Siskosi Oslosta sanoo:

  Jahas, työkoneessa olen näköjään etunimellä, täällä kotona salanimellä. Täytynee muuttaa jompikumpi.

 3. Siskosi Oslosta sanoo:

  Nyt latautui! Hieno sukka! Siis onko esim. baijerilaissukkien salaisuus tiukkakierteinen, sileä lanka?

 4. Puikkomaisteri sanoo:

  Leena,
  mä ihmettelen ihan samaa, miksi kuva latautuvat hitaasti… Ei ole minusta kiinni.

  Ja tähdelankojen logiikka on kummallinen…

 5. Leena sanoo:

  Ja langoista puheenollen: Kun alkaa tehdä jotain tähdelangoista, joutuuko aina ostamaan uutta? Eräs luonnonlaki?

 6. Leena sanoo:

  Miksei nuo kuvat lataudu?

 7. Puikkomaisteri sanoo:

  Ilu, olen jonossa kärkipäässä sitten sitä tilaamassa!

 8. ilu sanoo:

  Heippa,

  Ilu-kiltti on ihan hulluna yrittänyt löytää kohtuullisen hintaista tiukkakierteistä sukkalankaa maailmalta, mutta sen saaminen ei olekaan kovin yksinkertaista. Mutta sinä päivänä, kun sitä löydän, otan.

  ilu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s