Tee uudelleen!

doredo

PetraO:n mainion blogin kautta löysin kiinnostavan Do Redo -projektin. Kyseessä on protesti kulutuskulttuurille, kierrätysaatetta kirjoina, kursseina ja näyttelyinä. Hankkeen takana on viisi tekstiiliammattilaista, joista kaksi on suunnittelijoita, kaksi muotitoimittajia ja yksi kehrääjäyrittäjä. Työpajoja on pidetty jo useita, yksi meillä Suomessakin, Vaasassa.

PetraO on tehnyt meilläkin julkaistun ”Kuinka villapaita paloitellaan” -kirjan ohjeen mukaan kuvan tossut kierrätysmateriaalista, ne ovat hyvin kauniit! Nuo napit ovat oikein piste iin päällä,  Materiaaliksi käy esimerkiksi vanha huovutettu villapaita, kuten Petran tossuissa, mutta kukapa estää käyttämästä  huopuvia  jämälankoja tai vanhoja fleecepusakoita tossuihin. Petra on innostunut itsekin tossuista niin, että hän aikoo tehdä tossuja lisää ja seuraavaksi koristella niitä neulahuovutuksella. Akatemiassa odotetaan jo vesi kielellä uutuuksia!

Lisäys: eipä muuten hätiä mitiä, jos villapaidat on jo huovutettu ja käytetty toisiin tekosiin. Sally Bazar nimittäin myy metritavarana ”kokt ull” – pitäisikö tuo kääntää keitetyksi villaksi… eeeh… no, oikein on luultavasti huovutettua villaneulosta. Vilkaiskaapa muuten blogia vähän alempaakin, kierrätyskori on mainio!

moz-screenshot-5
Kuva: http://petrao.blogspot.com/

One Comment Lisää omasi

  1. Viuhti sanoo:

    Do-Redo näyttelyn näin Tukholmassa noin neljä vuotta sitten ja olin myyty! Hankin kirjan ruotsiksi ja heti kääntämisen jälkeen suomeksi. Upea, upea, upea kirja ja ennen kaikkea upea ajatusmaailma siitä, miksi hankkia aina uutta materiaalia. Vanhasta, kierrätetystä ja käytetystä voi saada monesti mielenkiintoisempaa : )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s