Neidillä on hassu hattu

pipo31Tämä taannoin Tallinnasta löytämäni pagodi on yksi rakkaimmista päähineistäni. Kädentaitomessuilla se kyllä huomattiin ja huomioitiin. Harmi vain, että se on kuuma ja hiukset liiskaantuvat sen alla. Vuori on jotain keinoneuletta enkä ole saanut aikaiseksi vaihtaa sitä. Muuten käyttäisinkin tätä hattua jatkuvasti.  Kaupassa, josta sen löysin, myyjä kertoi, että moni sitä on sovittanut, mutta kenellekään se ei ollut sopinut. (Nimi on muuten Pisan torni, vaikka ihan selvä pagodihan tuo on.) Harmi, että hatuntekijä ei ole kiinnittänyt nimilappuaan siihen.

Kyllähän tuollaisen käyttäminen vaatii vähän luonnetta – toisaalta hauska hattu saa ihmiset aina avomielisiksi. Kumma kyllä nimenomaan miehet reagoivat voimakkaasti ja ystävällisesti hauskoihin päähineisiin. Liekö sitten erikoisen hatun käyttö niin vaativa laji, että neulemateriaalia pullollaan oleva netti ei paljon tällä saralla tarjoa. Jotain sentään! En nyt puhu pipoista tai bareteista, jotka nekin voivat tietysti olla hauskoja.

prettyinpunk-copyHuovutettujenkaan hattujen puolella ei ihmeitä ole tapahtunut. Katukuvassa näkyy jatkuvasti sarvellisia huopatyynyjä, jotka vain harvoin koristavat kantajaansa todella. Ranskalaismallinen neulottu huopahattu on sentään niin chic! Yksinkertainen on monesti myös kaunista, väri on erittäin tärkeä asia, hatun pitäisi korostaa kantajansa kasvojen parhaita puolia.

Tämä Vicki Squaren kirja vaikuttaa tältä kannalta mielenkiintoiselta ja Voguen hattukirjasta voisi olla innoittajaksi. Myös Nicky Epstein on julkaissut hattukirjan.

One Comment Lisää omasi

  1. Siskosi Oslosta sanoo:

    Saitko ne joululiinakuvat? Edistyykö päätöksenteko?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s