Kudun eesti keelel

eestisokViime Tallinnan-reissulta tarttui mukaan mainio Eesti Sokikirjad, jossa on kuvattu vironsukka poikineen. Jos ei tekstistä juuri ymmärrä, on kirjassa hyvät kuvat.

Kokeeksi ryhdyin kuluttamaan Admiral-sukkalankojani vironsukkaan, jonka kuvio muistuttaa paljon norjalaissukkiani. (Jotka muuten sisko veti Lapinreissun alla ns. parempiin jalkoihin.) Mutta, kuten me folkloristit tiedämme, autenttista ei ole, samat mallit löytyvät turkkilassukkina, persialaismatoista ja niin edelleen. Kuviot ovat kulkeneet sananmukaisesti käsissä ja jaloissa mantereelta toiselle ja sopeutuneet uuteen kulttuuriin.  Baltian runsaat kuviot kertovatkin varmasti  elävistä yhteyksistä etelämmäs, lähi-itään ja arabimaihin.

Tallinnan  hyvässä kirjakaupassa oli muitakin käsityökirjoja. Minä himoitsen yhtä pitsineulekirjaa, jonka nimenkin ehdin tässä hukata, mutta koska sitä ei ole edes antikvariaateissa, ei nimelläkään ole niin väliä.

Kirjaa etsiessäni törmäsin kuitenkin muutamiin mielenkiintoisiin virolaisiin blogeihin. Tämä ei ole neulontaidea, mutta onpas jännittävä ”tikkimismasiinalla” tehty  juttu! Krentun hattukin miellytti minua kovasti!

(Kuva on höpsö kännykkäkuva, kameran akku on latautumassa.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s