Terveisiä Saarenmaalta!

Olimme viikonloppuvieraina Saarenmaalla ja saimme nähdä upeaa ja elävää käsityöperinnettä kaikkialla ympärillämme. Jos jotain hyvää on sanottava neuvostosysteemistä, se on ainakin pitänyt pellot ilman apulantoja ja käsityötaidot kunniassa. Ensimmäinen silmää hivelevä taidonnäyte oli talon upea ruokokatto. Miten kaunis ja miten toimiva! Senkin taustalla on satojen vuosien käsityöperinne ja sitkeys ruovikon hoidossa – kunnon katto ei nimittäin synny kuin kunnollisesta ruo’osta!

Kuressaaren linnan museossa näin lisää kauneutta ja – kuinka ollakaan 😉 – kuinkas minä siihen pääkadun lankakauppaan jouduin?!? Parilla kympillä mukaan tarttui nelisen sataa grammaa ihanaa ohutta ja karkeaa saarenmaanvillaa vaikka värjättäväksi, kolme settiä sukkapuikkoja ja 200 grammaa italilalaista mohairia lempivärissäni. Kuvia en valitettavasti voi nyt laittaa, kun en ehtinyt vielä purkaa niitä kamerasta. Se luonnonvalkea lanka on muuten juuri sellaista, jota olen kaivannut yhteen sukkaprojektiini.

Olen kiitollinen viime postauksen synnyttämästä keskustelusta, siinä tuli uutta tietoa, KIITOS! Minulta on jäänyt kommentoimatta Ulla ja Knitty, enkä ole ehtinyt edes neuloa, saati kirjoittaa, mutta eiköhän tämä tästä korjaannu. Edessä on tosin kiivas veneen kunnostaminen, olen ottanut puolet kyljestä puupuhtaaksi – kun saan toisen kyljen samaan kuosiin, hion sen. Työstettävänä on tosin nyt ”vain” vesilinjan yläpuoli. Vanhan lakan poiston jälkeen jälkeen pitää runko kyllästää, levittämällä pintaan noin 30 kerrosta kyllästettä,  ja  lakata ainakin 6 kerrosta välihiontoineen. Älkää ihmetelkö, jos saatte lukea vähän toisenlaisista käsitöistä täällä… 😉

Tällä välin veneseppä nimeltä Päivi on rakentanut meille uutta keulaluukkua, sain tänään valokuvia projektista. Ai, kun se on kaunis!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s