Pätkätöitä

Tutustuin tiedetyöperäisissä kuvioissa tekstiilitaitelija ja kulttuurintutkija Tenka (Touko) Issakaiseen ja löysin kuvia hänen ryijyteoksistaan. Mahtavaa! Tästä tuli mieleeni, mitähän Ilun ryijylle kuuluu?

Olen ollut niin kiireinen, että en ole kuviakaan saanut otetuksi vaikka tässä on sentään jotain puikoteltukin kevätkiireiden keskellä. Uusimman Modan mallin (kuva oli kai sivulla 42, raglanhihainen puuvillapusero) mukaan (no, ne kavennukset vyötäröltä jätin kyllä pois) on valmistumassa puuvillapaita kesäksi. Kenelle, se on sitten eri juttu – en niin kiinnittänyt kokoon huomiota, vaan valitsin sen vähän ”sinnepäin”-tuntumalta ja asiaan vaikutti myös käytettävissä olevan langan määrä. Mutta ellei pusero sovi minulle, se sopii jollekin poikasista. Sileä neule on juuri tässä vaiheessa terapeuttista, vaikka se vähän tylsää onkin.

Tytär halusi punaisen Myrtinlehtihuivin (ilman reunaliehuketta), joten menetin sen ja joudun vielä neulomaan neljännekin (kirkkovenehuivin, kuten minä sitä sanon). Onneksi sitä punaista lankaa tuli ostettua Saaremaalta riittävästi kahteen huiviin.

Nyt pitäisi kiireesti keksiä kiva puuvillasukkamalli tms.  lentoneuleeksi Barcelonanmatkalle.  Hmm. oikeastaan se voisi olla toppi, minulla on pastellisävyisiä italianlankoja, jotka ovat odottaneet hahmottumistaan neuleeksi. En kyllä tiedä sopivatko ne värit minulle, mutta tässäkin voisi mennä sillä periaatteella, että jos siitä tulee kiva, sille löytyy kyllä käyttäjä. Topissa ei saisi olla runsaita pitsikuvioita, ei härhellystä, mieluiten selkeä ja graafinen, langat ovat harmaata, vaaleansinistä, ruusunpunaista, lilaa…  (pastellisävyisiä) viskoosi-puuvilla-sekoitetta ellen väärin muista. Onko ehdotuksia?

One Comment Lisää omasi

  1. ilu sanoo:

    Kiitos kysymästä, ihan hyvää sille kuuluu. Olen jo reunuksen alareunan yläpäässä. Hidasta, mutta varmaa.
    Kerkesin kerran ottaa tavoitteeksi, että kuopuksen ristiäisiin mennessä ryijy on seinällä, mutta kyllä se liian tiukka tavoite on.
    Polkkaankin tästä joku päivä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s