Puikkomaisterin paluu

iPhoneknittingKevään telakkakiireet ja kesälomailu jättivät tämän blogin kesannolle, nyt on aika taas varovaisesti aloitella. Ehkä on parempi päättää heti alkuun, että kirjoitan tätä blogia aktiivisesti vain lokakuusta helmikuun loppuun. Nyt yritän kuitenkin olla vähän aktiivisempi.

Olen onnellinen uusi iPhonen käyttäjä. Se pitäisi suoda jokaiselle neulojalle: kuvassa syntyy Pomatomus-sukka siskolle, mallikuvio on ladattu Knittyn sivuilta  iPhoneen ja kulkee näin kätevästi mukana maalla, merellä ja ilmassa.

KnitBuddy pitää neuleprojektit järjestyksessä ja paljon enemmän.

ShopShop-ohjelmaa voi käyttää vaikkapa puikko- ja lankaluettelon tekoon, mutta saatavilla on myös ihan tätä varten tehty ohjelma KnitBags.

StitchMiner-ohjelma on myös verraton apu. KnitMinder auttaa muistamaan, mihin ohjeen kohtaan jäit: ainakin minun pitää ruveta käyttämään sitä, koko työmatka meni ihan haaskuulle, kun en muistanut millä mallikuvion rivillä olin, enkä bussissa (ilman laseja) kyennyt tutkimaan neuleesta asiaa.

KnitGauge muistaa mallitilkkujen mitat vaikka tilkku olisi purettu tai hävinnyt.  ConvertKnit muuntaa lisäksi puikkokoot jne.

Neulojien apuohjelmat ovat melko, hmmm, no en sano niitä hyödyttömiksi, mutta ihmettelen vain, eikö iPhonella pystyisi parempaankin, kun sitä voi käyttää jopa tuulimittarina!!!

Olen jo ostanut pinkkiä lankaa, josta teen nutun iPhonelleni. Ohjeitakin olisi pilvin pimein, mutta haluan tehdä nutun, enkä säilytyskoteloa. Konetta  pitää voida käyttää riisumatta sitä.

One Comment Lisää omasi

  1. Piiku sanoo:

    Kuulostaa hienolta! Tulisikohan minun käytettyä? Se ruutupaperi tuhruisine laskelmineen lienee parempi – se katoaakin sopivasti 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s