Vannomatta paras

kirjopirkkaSe sitten siitä langanoston lopettamisesta. Kotikynnyksellä odotti Suuri käsityölehti ja aivan kuin toiveeni olisi kuultu, oli lehdessä sukkakilpailu! Palkintona maineen ja kunnian lisäksi  Kirjo-Pirkkaa, josta sukkia esitettiin toteutettavan, vaikka tuskin se mikään vaatimus on.  Lehden uusin numero on muuten sanalla sanoen kiva. Vaikka en ole mikään pätkä- tai liukuvärjättyjen lankojen ystävä, Novitan Purolla totutetut ohjeet houkuttelivat minuakin.

Ponkaisin sitten  Helskyyn, toiveena saada hypistellä tuota uutuuslankaa. Eipä tärpännyt, sitä ei ole Helskyssä eikä Sypressissä, tuskin muuallakaan Helsingissä. Sypressissä olisi muuten ollut hienoa pellavaa pyyheprojektiin, mutta toistaiseksi onnistuin välttelemään.  Tilasin Kirjo-Pirkkaa sitten nettikaupasta. Lankojen saapumista odotellessa voin päätää millaiset sukat teen, ideoita on useita, ehkä toteutankin useita, katsotaan sitten mistä tulee kilpailutyö. Vaikka kaipa kisaan saa osallistua useammallakin parilla.

Miksiköhän muuten pitää tehdä sukkapari… Valmiina olisi jo jokunenkin pariton kilpailukelpoinen teos 😉 Ja mitä tarkoittaa, ”ennen julkaisematon”? Onko malli julkaistu, jos kuva on ollut blogissa tai Raverlyssa?Anuuuuuuu?.

Samalla kun kävin Sypressissä kävin Kiseleffin-basaarin yläkerrassa kolkuttamassa Suomen käsityön ystävien liikettä, ovi aukeaa vasta puoleltapäivin, joten en päässyt tutustumaan siihen. Mutta naapurissa oli avoinna Onerva, jossa myydään aivan uskomattoman upeita Eila Rantasen konekirjottuja takkeja, jakkuja, huivia, laukkuja, liivejä… Hän oli yhdistänyt uusimpiin huiveihinsa myös neuletta jännällä tavalla.  On suunnaton sääli, ettei näitä hienoja teoksia tai niiden tekijää esitellä yhdelläkään kuvalla tai artikkelilla netissä. Olen ostanut kymmenkunta vuotta sitten yhden hänen jakkunsa ja se palvelee uskollisesti ja ilahduttaen vieläkin. Tarttuisikohan Käsityölehti asiaan? Tai Taito-lehti? Vai olisiko jossain jo ollut juttu, jota en vain ole huomannut?

3 Comments Lisää omasi

 1. Puikkomaisteri sanoo:

  Taina, löysin muuten blogistasi Paraphernelia-sukat, ne ovat aivan ihanat ja pääsevät heti kohta tekeillä olevien jälkeen puikoille! KIITOS!

  http://www.ravelry.com/dl/taina-anttila-designs/4800?filename=paraphernalia.pdf

 2. Puikkomaisteri sanoo:

  Ilman muuta Taina osallistut!

 3. Taina sanoo:

  Ohhoh, mulla olis sattumalta just tollaset sukat työn alla. Pitäisköhän osallistua kilpailuun?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s