Kärsimättömyys on toinen nimeni

Olen nyt näyttänyt parille asioista ymmärtävälle ystävälle luonnostani. Jopa mies ymmärsi, että suunnitelmassani on ideaa, vaikka kysyikin heti: ”Vaaditaanko siihen kilpailuun KAKSI sukkaa?”.

Oho, hän on siis huomannut ne kaikki parittomat protoni… 😉 Voiko postiin soittaa ja kysyä, onko paketti jo tullut? Miksi tuossa nettikaupassa ei ole tilauksen seurantaa – entä jos paketti ei vielä ole lainkaan edes lähtenyt? Oijoi, milloin ne langat oikein tulevat?

Ehkä tämä on vain oikein minulle: siskon x:nnen kerran aloitetut Pomatomus-sukat ovat vielä puikoilla ja nekin pitäisi saada valmiiksi. Nyt kaikki näyttää sujuvan, kantapäänkin muistin tehdä ihan oikein. Vielä kun osaisi päättää milloin aloittaa kärkikavennukset, vaikka onhan minulla pahvijalka, johon voisin verrata, jos vain muistaisin, mihin jalkakasan laitoin. Ellei löydy, lienee viisainta panna silmukat langalle kun jalkaosa alkaa olla valmis. Silloin voisin tehdä kärjet valmiiksi oikean kokoisiksi kun sisko tulee Suomeen. No, onhan sekin yksi tapa.

Minua muuten mietitytti tuo Käsityölehden kilpakutsun muotoilu: ” suunnitella ja valmistaa sukat, joiden kuviomaailma tai värit pohjautuvat luovasti kansanperinteeseen”.  ”Perinnealan” maisterina kysyn heti: ”Minkä kansan? Minkä alueen? Valmiina olisikin jo bulgarian-turkkilaista sukkaperinnettä edustava teos, toki luovasti tulkittuna, koska värit ovat ihan muuta kuin mihin sillä alueella on totuttu, mutta vaikka se on kansanperinteeseen pohjautuva, se ei ehkä ole raadin mieleen.  Suomessa asuu maahanmuuttajia, jotka varmasti voivat toteuttaa omaan kansanperinteeseensä pohjaavia töitä. Ehkä se oli määrittelyn laajuudessa ajatuksenakin? Olen sitä mieltä, että parempi näin kuin siten, että julistetaan kilpailu ”kauneimmista sukista”.

One Comment Lisää omasi

  1. Piiku sanoo:

    Kärsivällisyyttä joutuu opettelemaan väkisinkin…. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s