Kirpparilöytö ja lankoja

kirppari mansikatEsittelen söpöä kirpputorilöytöäni, kun tekeillä olevia kisasukkia ei voi esitellä.Tuossa huivissa ihan parasta on sen satumainen pehmeys: liekö mansikat silkkiä vai mitä, mutta viiden euron huivi on tosi laadukas ja hilpeä. Varmasti ollut osa jonkun tyylitietoisen ladyn garderoopia.  Ei sillä, että se minulle erityisemmin sopisi, mutta eiköhän sille löydy käyttöä.

Rihmankiertämässä Runeberginkadulla oli muuten myös iso vasullinen lankoja. En ehtinyt niitä sen koommin tutkia, mutta jos joku menee ohi, kannattaa vilkaista. Ainakin siinä oli isoja vyyhtejä jotain vaaleaa lankaa, joka kannattaisi vaikka värjätä jos ne saa halvalla ja jos se on villaa. Tänään käyn tutustumassa Laajasalon kehuttuun Pelastusarmeijan kirpputoriin,  en vielä löytänyt kaikkea etsimääni.

Sain siis eilen Pirtin kehräämöstä paketillisen Kirjo-Pirkkaa.Vähänkö pänni, kun lanka oli vyyhdellä eikä kerällä, kuten nettikaupan kuvassa. Piti kaivaa puut esille ja keriä ensin monta vyyhteä, sen sijaan että olisi heti päässyt neulomaan. ARGGH! Laiskanläksyä Pirkanmaan kotityölle!

Lanka miellyttää kovasti, vaikka lila väri oli vähän pettymys. Jotenkin hieman tunkkainen. No, kyllä se menee tässä projektissa ihan hyvin. Jostain kumman syystä väripaletissa ei ollut lainkaan keltaista, joudun nyt turvautumaan johonkin muuhun laatuun.

Titityyltäkin on tulossa ihanaa Kainuunharmaksen sukkalankaa, jonka tilasin Italiassa ollessani,  nyt kun vihdoin sain maksettua laskuni. Kun joku homma alkaa mennä vinoon, se menee loppuun asti. Toivottavasti se ei ulotu itse neulontaan. Hyvä muuten, että nyt näitä lankoja on, sillä ystäväni harmitteli tuossa juuri, miten vaikeaa on saada kunnon villasukkia numeron 47 jalkoihin. Lupasin harkita joulupukin avustamista… mutta on niissä tikkuamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s