Palmikkohuppari

lettineule2 001Tällainen se uuden Modan palmikkohuppari on. Nyt olen tehnyt takakappaleen ja toinen etukappalekin on melkein valmis. Joutuisaa hommaa.

Juuri kun olin ihaillut palmikkoneuleen fiksuutta: silmukat neulotaan leveässä palmikossa ristiin samalla kerroksella kuin vierellä kulkevan siksak-kuvion kohdalle tehdään nyppy, huomasin että eihän ohjeessa niin tehdäkään, vaan nyppy tehdään kahta kerrosta aiemmin. Hällä väliä, minä järkeistin ohjeen ihan vahingossa, samanlaisiahan palmikoista tulee joka tapauksessa– paitsi alin lettikuvion puolikas on ohjekuvaa matalampi.

Olen tässä kyllä miettinyt, että olisiko kannattanut yksintein tehdä pidempi tuosta takista. Toisaalta olen harmitellut nykyisin käytössäni olevan lettineuleen pituutta. Loppujen lopuksi lienee hyvä olla eripituisia villatakkeja. Jos kohta, enhän varmuudella edes  tiedä sopiiko pusakka minulle ennenkuin se on valmis. Lanka saattaa sitäpaitsi riittää toiseenkin villatakkiin, ostin sitä reilusti kun halvalla sain.

Vierustoveri aamubussissa vähän nyrpisteli nenäänsä neuleeni lampaanhajulle. Lanka on tosiaan rasvaista, kynnet oikein kiiltävät langan lanoliinin ansioista! Rasvan ansiota sekin, että lanka ei neuloessa pölise. Nähtäväksi jää, miten kostutus vaikuttaa pintaan, leteistähän ei tule tästä Hiiumaan langasta yhtä pyöreitä kuin kuvan langasta.

Mutta tuleepa ainakin kestävä huppari! Entinen pitkä villatakkini, joka on tehty Virossa, on palvellut jo kymmenkunta vuotta, eikä se vieläkään ole pilalla, paria kohtaa pitäisi vain vähän korjailla. Lanka on tarttunut selästä johonkin ja katkennut yhdestä kohdasta ja yksi napinläpi on revennyt hieman.

4 Comments Lisää omasi

  1. ElioS sanoo:

    Aivan ihana huppari!

  2. Päivitysilmoitus: Hihat menossa « puikkomaisteri
  3. ullapulla sanoo:

    mä aion kans tehdä juurikin tuon neuleen uusimmasta modasta, iski ihan kympillä ja suoraan päin naamataulua kun lehdessä näin! Eri asia on, MILLOIN saan aikaiseksi neuleen tehdä, mutta joskus, joskus…. =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s