Retkellä Japanissa

simpleknit copyKiertelin Japanissa, Raverlyn avulla on helppo etsiä erimaalaisia blogeja. Japanistahan en mitään ymmärrä, ensimmäistäkään merkkiä, mutta silti.

Törmäsin kuvassa olevaan kirjaan: Simple Knit Wardrobe: Autumn/Winter vol.2, jossa oli ainakin kannessakin olevat kauniit säärystimet. En muuten tiedä miksi japanilainen suunnittelu vetoaa suomalaisiin (ainakin minuun), johtuisiko se värien käsittelystä ja selkeydestä, jota suunnittelussa noudatetaan?

Katsokaa nyt, miten hauska villapaita, vai pitäisikö sanoa poncho hihoilla? Ohje ei kuitenkaan ole bloginpitäjän oma, vaan tunnettua Berroco-laatua. Chikkyknitin virkkuukoukku kulkee omia polkujaan, ihailtavaa rohkeutta myös värinkäytössä. Yulilla on kivat sisätossut, ohje löytyy tästä 😉 Ja koska surffatessa joutuu aina sivupoluille, on pakko panna Tata-tatao-sivustolta löytynyt huumaavan hienojen Sanquhar-käsineitten ohjeen linkki myös tähän. Sanquar on takahikiä eteläisessä Skotlannissa…

Japanilaisia neulekirjoja on saatavilla, Needle arts bookshopista (vaikkakaan kuvan kirjaa en sieltä löytänyt). Sieltä löytyy myös ilmainen hoitoonohjaus japanineulehulluuteen. Kyuuto esittelee suomeksi japanilaisia käsityökirjoja. Apua ohjeiden tulkintaan on saatavilla myös täältä.

kikkohanabishiTällä Tokkyu2222 -blogin pitäjällä on selvästikin huumorintajua!

Japanilaista neuletaidetta voi ihailla KnitJapan -sivustolla (englanniksi), eikä haittaa yhtään että näyttelyesittely on vuodelta 2001.

Izumi Ouchin Kikko Hanabishi -sukissa (Raverly-linkki)  toistuu japanilainen traditionaalinen aihe ja mikäli päättelen oikein kuvasta, ne on toteutettu onteloneuleena. Ohje tulee syksyn PopKnitsiin, joka ilmestyy 16.9.2009.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s