Ratula

Annoin Ratulalle uuden mahdollisuuden. Minä pidän kovasti Anu Harkista: hänen tyylinsä on raikas, rohkea ja innostava. Aion katsoa ohjelmaa vastaisuudessakin, jos ei muuten niin visuaalisten arvojen vuoksi, mutta silti minua hiertää hutilointi ohjelmanteossa.

Vakava ongelma minusta on se, että tuunaamisen perusta horjuu pahasti, kun tuunataan irrallaan kestävän kehityksen periaatteista. Aika kaukana ollaan, jos huteran ladon eristämättömälle ylisille raijataan kamina…

Tietenkin on ymmärrettävä, että ohjelmassa toteutetut työt ovat vain esimerkkejä ja niiden tarkoitus on innoittaa katsomaan ympärilleen, mitä  uutta tarvekäyttöä vanhalle, sivuun jääneelle tavaralle voisi keksiä, tai mistä vanhasta saisi tarvitsemansa tavaran.

Vieraat ovat hieman irrallaan ohjelmassa: heidän jututtamiseensa ei ole varauduttu riittävästi. Vaikka vieras olisi kuinka hyvä esiintyjä (kuten tietysti alan ammattilaiset ovat) se ei riitä, jos esiintyminen ei tuo ryhtiä ja rakennetta ohjelmaan, vaan pelkästään koristaa sitä. No, ehkä olen turhan kriittinen, mutta minä aloin kyllä haukottelemaan sekä Laura Malmivaaran että Veeti Kallion jututtamista seuratessa.

Mutta pyöräilykypärä-idea oli kerrassaan mainio! Juuri niin hullunhauska, että jos minulla olisi pyörä, lähtisin heti hankkimaan useammankin pyöräilykypärän tuunattavaksi tai tekisin niihin irtopäällisiä! Tästäkin voisi aloittaa virittämisen.

7 Comments Lisää omasi

 1. Hanna sanoo:

  Minä luulen, että sillä kypärän liukkaalla pinnallakin voi olla turvallisuutta lisäävä vaikutus eli se luistaa tien pinnassa niin ei mene niskat poikki. En todellakaan ymmärrä miten jollekin tulee mieleen tuunata turvallisuuden kustannuksella. Kukahan tuosta ohjeesta ottaa vastuun, jos joku loukkaantuu vakavasti koristellun kypäränsä takia? Toivottavasti kenellekään ei tule mieleen kokeilla tuota ideaa kotona.

  1. Puikkomaisteri sanoo:

   Oi kauheeta! Kaikki kiva on kielletty… Vakavasti: tuo on jo todellinen ongelma ohjelman taustatoimitukselta, ettei tällaista turvallisuusasiaa ole otettu huomioon!

 2. Puikkomaisteri sanoo:

  Kiinnostavaa, tuota en tiennytkään pyöräilykypärästä, tämä asettaa asiaan ihan uuteen valoon: taustatoimitus on siis hutiloinut myös.

 3. tikru sanoo:

  Mä myös annoin mahdollisuuden ja mua toi hutilointi ärsyttää suunnattomasti myös siinä, miten tarkkaan tuunausohjeita yms. näytetään. Tai miten vähäntarkkaan.
  Mun kypärässä myös lukee, ettei saa modata, ilmeisesti voi heikentää muovikuorta ajan mittaan. Ja mun huumori ei riittäny siihen kypärään, tai no, kerran sen kanssa vois olla vinkeetä, mut, mut..makuja on monia 🙂 plus et mun sisäiseen käsityöläiseen sattuu se et kuumaliimalla tehdään käyttöesineitä.

 4. Tiina sanoo:

  Sisko, onko oikeasti valmistaja kieltänyt, mikä mahtaa olla perustelu?

 5. Sisko Oslosta sanoo:

  Meidän kypärissä on selvä kielto kaikkia tarroja ja jopa tussikirjoituksiakin vastaan, en tiedä, miten tekokukkien liimailusta rangaistaan! 😉

 6. tea sanoo:

  No Ratulaa oon kattonu netissa… no joo… kyl Stromso oli eri asia… mutta toi harmaa pyorailykypara on IHANA!!!!! Kiitos! =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s