Sukkakisa jäi väliin

sukkaparaati
Vasemmalta: Nora, Sudoku, Saturday, Posey, Marjut.

Lokakuun loppuun mennessä olisi pitänyt lähettää sukat Suuren Käsityölehden ja Pirkanmaan kehräämön sukkakisaan. Minä aloitin innokkaasti, hyvä ideakin oli heti mielessä. En kuitenkaan saanut kuvioita istumaan siten kuin olisin halunnut ja lankakin pääsi loppumaan kesken. Sukat jäivät varsivaiheeseen, mutta hämmästyttävää kyllä valmiita varsia on ihan pari!

Syys-lokakuussa oli hurja kiire toisaalla ja viimeisellä viikolla, jolloin sukat olisi vielä ehtinyt tehdä, iski noidannuoli. Vähän harmittaa, mutta ei neulomisharrastuksesta sentään mitään stressiä pidä ottaa 😉 Mielenkiinnolla odotan voittajien esittelyä.

Sukkakirjoista muuten kiinnostaisi tuo Socken aus aller Welt. Hyllyssä on ainakin  Sock Innovation, Socks Toe Up Favorite Socks, Knitted socks East and West, Ethnic socks and stockings. Ja silti tekisi vielä mieli ainakin Folk Socks -kirjaa.

Ilmaisiakin ohjeita on pilvin pimein. Knittyn sukista kauneimpia ovat minusta Cable net, huippusuositut Pomatomukset ja  Poseyt olen itsekin tehnyt, Q-sukassa on sitä jotain, Reptilian Lace ja Slippery -sukat voisivat olla todella kauniit toteutettuna erilaisesta langasta kuin ohjeessa ja Ziggy -mallissa Noro-lanka pääsee oikeuksiinsa. Ullan ohjeista minua miellyttävät Niina Hakkaraisen Kukkasillaan ja Eeva Savirannan Petäjät.

Mustaa Villaa -blogin Terhi taitaa kuitenkin olla Suomen kruunaamaton sukkakuningatar siinä missä Norjassa kunnian saa Ann. Linkki 1 ja linkki 2. Yhdysvaltalaisen Chawnen värisilmä on pettämätön. Joitain sukkaihanuuksia voi ihailla myös Oregonin Sock Summitin sivuilla.

Näissä mieltymyksissä näkyy, että minusta sukat neulotaan 2,5 puikoilla ohuesta langasta, eikä pätkävärjätty lanka ole varsinaisia suosikkejani, paitsi sellaisissa töissä, johon värjäys aivan erityisesti sopii (Poseyt). Makuasioita.

Omista projekteistani mielusimpia ovat tällä hetkellä turkkilaissukat ja Sudoku-sukat (jotka ovat vielä puikoilla). Ahkerimmin käytän Saturday- ja Marjut-sukkia sekä purjehtiessa eräitä työläitä silkkivillaisia polvisukkia, joista en ole onnistunut ottamaan kunnollista kuvaa.  Poseyt ovat olleet suuritöisimmät, eivätkä ne ole kovin mukavat jalassa, mutta pakkohan niitä on esitellä silloin tällöin ympäristössä, jossa niiden arvo ymmärretään ;-).Tekeillä ovat myös  (aika alkaa loppua, sisko tulee Suomeen kuun lopussa…) yhdet Pomatomukset. Mutta niiden jälkeen teen ihan varmasti vihdoinkin ne baijerilaiset

Erityismaininnan ansaitsevat tietenkin äidin tekemä sovellus (vasemmalla) aidoista turkkilaissukista (oikealla). Minäkin olen tehnyt yhden köyhännaisen version aiheesta lämmittäessäni neulontaharrastustani uudelleen.

turkkilaiset

Mitkä ovat sinusta kauneimmat sukat ikinä?

One Comment Lisää omasi

  1. Siskosi Oslosta sanoo:

    Tuskin maltan odottaa! Harmitti, etten ottanut Turkkiin mukaan neulomiasi silkkivillasukkia, olisi ollut kiva näytellä niitä ravintoloissa lattialla istuessa ilman kenkiä! Nyt oli jalassa kreppinailoniset ”the orginal passion-killer” polvisukat ;-(

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s