Silkkiä sielulle

iluinen huiviPetroolin värinen kaulahuivini valmistui ja vaikka vannoin tarttuvani heti lupaamiini sukkiin, en malttanut, koska Ilun värjäämä mahtavan keltainen lanka vaatimalla vaati pääsyä puikoille. Malliksi valitsin Elinan Villimarjattaren (pdf).

No, jos vähän alkuun. Minulla on kaksi viikkoa aikaa saada siskon Pomatomukset valmiiksi, eiköhän ne synny. Onhan ensi viikonloppuna yksi vuosikokous Turussa, joten mennen tullen on ainakin aikaa neuloa.  Sitä paitsi ensi viikolla on vielä lautakunnan kokous, sielläkin ehtii neuloa nelisen tuntia…

Viikonloppuna piti järjestää työhuone, mutta en päässyt kuin vähän alkuun. Minneköhän voisi lahjoittaa hyvän kokoelman Nuorten toivekirjaston seikkailukirjoja ja muita 50-80-luvun nuortenkirjoja? Missä olisi paikka, jossa niistä olisi iloa? Arvostavatko nykynuoret enää tuommoisia vanhanajan kirjoja? Lukevatko ne ylipäätään enää mitään?! Emme ole raaskineet luopua näistä kirjoista, mutta ei ne mahdu minun työhuoneeseenkaan enää. Kierto saa alkaa vaikkapa kellarikomerosta ellei muu auta.

Olen tullut sokeaksi huoneelle. Minun pitäisi saada sinne runsaasti työtilaa enkä panisi pahakseni, jos siellä olisi myös nojatuoli tai peräti sohva, jossa neuloa (ja kuunnella musiikkia tms.). Nyt siellä on pieni ja kapea tanskalainen päästä vedettävä 60-luvun varasänky, joka ei todellakaan ole mukava neulomispaikka, liian vähän laatikostotilaa ja liikaa tavaraa, jota sinne kerääntyy, koska niillä ei ole kunnon paikkoja.

Ostin muuton jälkeen Ikeasta mustia ja valkoisia klaffipöytiä tietokonepöydäksi.  Ajatuksena oli, että niitä voi käyttää apupöytinä, jos tulee paljon vieraita, myös parvekkeella. Enkä löytänyt mieleistä pöytää ikkunan alle. Nekin (2 valkoista, 2 mustaa) laitan nyt  kiertoon ja ostan joko uuden Ikean Bestå-pöydän tai yritän tulla toimeen sillä Alvarin pöydällä, joka on ollut huoneen keskellä. Jos joku haluaa ostaa nuo hyväkuntoiset mudduspöydät vaihdan ne mielelläni lankoihin. Viestiä voi lähettää osoitteeseen puikkomaisteri@gmail.com

 

One Comment Lisää omasi

  1. Suvi sanoo:

    Yksi vinkki olisi jokin taho, jossa opiskellaan suomea toisena kielenä. Suomalaiset nuorten kirjat ovat ihan hyviä ja opiskelijoille ne ovat kätevä tapa treenata kielitaitoa.

    Jos haluaisit, voisit lahjoittaa ne vaikka Oulun vastaanottokeskukselle, jossa opetan suomea turvapaikanhakijoille. Olisimme erittäin kiitollisia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s