Terveisiä Osloon

Työmatkaneuleeksi panin puikoille jälleen lapaset. Ainakin harjoituskappaleen 😉

Hain eilen kirjastosta tilaamani ihanat norjalaisneulekirjat: Solveig Hisdalin Dikt i maskor. Sticka vackra tröjor ja Margaretha Finsethin toimittaman Norsk strikkedesign. A collection from Norway’s foremost knitting designers. Niistä on innoittamaan pitkäksi aikaa! Onpa joukossa myös jokunenkin ihana villapaita, joita tekisi mieli tehdä elleivät nuo villapaidat tuppaisi jäämään kesken. Yritän siis soveltaa pienempiin kappaleisiin.

Onneksi on muuten kirjasto, nämä norjalaiskirjat, kuten myös Alice Starmoren klassikot, maksavat käytettyinäkin 150-500 dollaria kappale! Saisivat tehdä uusia kokoelmia näistä.

Lankoina on Pirkanmaan Kotityön ohutta Pirkkaa ja Kirjo-Pirkkaa. Harmaa voisi olla tummempaakin sävyä, mutta tätä oli nyt jämälankavarastossa käsillä. Punaisen raidan kuviota pitää vielä selkeyttää ja lipsahtihan siniseenkin virhe, mutta noin periaatteessa väritys ja raidoitus on minusta ok. Kämmenosaan tulee se klassinen norjanpaitojen tähtimalli.

Tämän kanssa työmatkat menevät huippunopeasti!

2 Comments Lisää omasi

  1. Puikkomaisteri sanoo:

    Pipo on aina hankala, siksi olisinkin mielelläni aloittanut sen tekemisen huipusta, sillä tavalla koon saa takuulla sopivaksi ja pituuden mieleiseksi.

    Aion ensi kerralla tehdä JC:n ylhäältä alas, koska lankomiehelläsi on tarkka käsitys siitä, mikä pipon pituuden tulee olla – ja ihmeellinen kallonmuoto, varmaan saman apinan peruja kuin muutin ominaisuudet … 😉 Kumma, että niin pienipäinen mies voi olla niin fiksu!

  2. Leena sanoo:

    Hieno neule! Tuosta myssyjytusta huolimatta sinulla on varmaan jo niin vahva näppituntuma lankoihin, puikkoihin, laatuihin ja paksuuksiin, että suurin osa töistä onnistuu. JC-piposta tuli minulta sopiva ihan onnen kauppaa – saajan paksu poninhäntä vei onneksi liian tilan. Itse ihan kammoan myssyjen neulontaa kun en osaa etukäteen sanoa, tuleeko sopiva, enkä jaksa kovin monta koekappaletta tehdä. Tekisi mieli neuloa möbius-kauluri, löysin montakin ohjetta, yksi vinolaskoksellinen Noro-langasta tehty oli upein. Taidan silti tehdä yksivärisen. Minullehan se yksi väri on aina punainen, saisi olla näin joulun jälkeen vaikka karpalon-, ei joulunpunainen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s