Valoa ja farkkua

Coco-sukan kuulumiset on äkkiä kerrottu. Uusiksi meni. Olisi pitänyt vain tehdä hyväksi koetun oman perusmallin mukaan, eikä lähteä sooloilemaan. Tässä(kin) tapauksessa voi hokea ”työ tekijäänsä opettaa” ja jatkettava ”mutta kalliiksi se tulee!” Vaihdan seuraavaksi kalliin langan halvempaan ja kestävämpään. Huomaisin nimittäin, että ei se Shibui Sock -lankakaan mitään ylivertaista ole, vaikka sitä onkin ihana neuloa ja värit ovat hienot: lanka alkaa nuhraantua yhden purkamisen jäljiltä, se on varma merkki siitä, että ei se välttämättä käyttöäkään niin kovin hyvin kestä. Periaatteessa sukkaan tulee neljää eri lankaa, joista voin kolme ottaa halvemmasta, kotimaisesta sukkalangasta ilman, että idea kärsii,  ja jippovärikin näyttäsi löytyvän  Ilulta.

Tämä on tietysti höpsöä tässä pakista kaiken aikaa coco-sukasta, ikäänkuin tulossa olisi jotain ylimaallisen ihanaa, muttta tämä blogi toimii myös työpäiväkirjanani: en millään muista kaikkia vaiheita kokeiluissani ellen kirjoita niitä ylös. Kärsikää, ehkä siitä sukasta tulee sentään ihan kiva 😉

Välipäivinä sorruin tilailemaan uusia ulkomaanlankoja, eilen sitten tuli Titityystä lisää Shibui Socksia ja Koigua. Kiva kun muistaisin vielä, mihin projektiin niitä tilasin! En muista yhtään. Sommittelin illalla niihin väriyhdistelmiä, tässä hommassa verrattomana apuna on puna-vihervärisokea mieheni, joka jostain kumman syystä kykenee arvioimaan hyvinkin tarkasti eri värien yhteensopivuuksia. Harmi, että hänen kellankirjavan langan pariksi valitsemansa lanka ei sovi lainkaan aiottuun pintakuvioon, se olisi todellakin sopinyt uuden langan pariksi värinsä puolesta loistavasti paremmin kuin minun valitsemani väri.

Kuvassa on Luxe Sock -langat (80% merino, 10% kashmir, 10% nailon), joista ajattelin tehdä pitkät purjehdussukat.  Clover Honey -väri on hieman liian lämmin sävy minun makuuni, mutta kyllä se  nyt kelpaa. Sininen on oikeasti sellainen ihanan farkunsininen, tai pitäisikö sanoa koboltin sävyjä, koska langan väri on ”Cobolt”. Luultavasti kuitenkin yhdistän noihin lankoihin taas jotain halvempaa kotimaista lankaa, joten voin vielä valita värejä, joiden pitäisi sopia vaaleansinisiin purjehdusvaatteisiini ja kesän ykköshousuihin: farmareihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s