Ruotsi-Turkki

Kokous- ja poliklinikan odostuhuonesukkana tein turkkilaista Ruotsin lipun väreissä. Keltainen lanka on ohutta Pirkkalankaa, hyvä siksi, että sukasta ei tule liian paksua mutta kuvio tietysti olisi kauniimmin esillä, jos lankana olisi paksumpaa.

Tätä turkkilaismallia on kiva neuloa, koska kuvion oppii sukkelasti. Purjehdusreissullemme on ilmoittautunut jo suunnilleen kolme veneellistä naisia, joten jos aion nysvätä edes omalle porukalle sukat, saattaa tulla vähän kiirekin.

Muuten, kuviomallina toimi puhkikulunut sukka, jossa olin käyttänyt Shibui Socks -lankaa kuviossa. Se ei ollut pohjassakaan kulunut puhki, vaan pohjalankana ollut merinolanka, jonka tiesinkin olevan sukkalangaksi kelvotonta, mutta en muistanut neuloa vahvikelankaa kantapäähän. Tämä lisää toivoani siitä, että Shibui-lanka kestäisi sukkana.

Värjäsin myös kokeeksi uusilla väreilläni lankoja seuraaviin sukkiin. Täytyypä sanoa, että tuo värjääminen ei ole kärsimättömän puuhaa 😉 Hämmästyksekseni langoista tuli kuitenkin kivan värisiä vaikka vähän hosuinkin hommassa. Kylvetin mielestäni äklön väristä (väri 37) violettia Kirjo-Pirkkaakin punaisessa värikylvyssä ja sain ihanan syvää violettia, ystävättäreni sukkia ajatellen ihan paras mahdollinen väri!

Jännää muuten, miten eri langat ottivat eri tavalla väriä itseensä. Hienon hienosta merinolangasta tuli syvän punaista kun taas toisesta (100 %) merinosta paljon vaaleampaa.  Kunnioitukseni niitä kohtaan, jotka osaavat värjätä ihania sävyjä lankoihin kasvoi entisestään. Tämä ei ole sitten mitään nuoleskelua, arvostan tietenkin osaamista, vaikka olisinkin joistain asioista eri mieltä ;-).

Poikanen tulee illalla sovittamaan sisäsukkaansa. Voi olla, että joudun luopumaan purjehdussukiksi tekemistäni uusista sukista miniäkokelaan eduksi. Riippuu vähän hänen jalkansa koosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s