Talkoita

Purjehtivat naiset tykkäsivät turkkilassukista niin, että joudun varmaan neulomaan lokakuuhun asti niitä. Seuraavaksi, siis näiden kahden sukkaparin jälkeen,  aion kuitenkin vaihtaa mallia, ettei iske kyllästys. Turkkilaisissa kuitenkin täytynee pysyä. Mietin, että jos järjestäisi vaikka Kevätseminaariin sukka-arpajaiset, jolla keräisi rahaa pursiseuran koulutuskassaan.

Olin erittäin iloinen, että Titityystä tilaamani langat (Koigu ja Shibui Socks) natsaavat hienosti tähän malliin, varsinkin kun ehdin jo harmitella, etten ajatellut lankatilausta ihan loppuun asti kun värit eivät sopineetkaan aikomaani projektiin.

Kuvaustaustana on Umberto Econ kirja Kauneuden historia ja siinä Jean Delvillen Platonin koulu. Tämä miesten koulua kuvaava teos on Pariisissa d’Orsayn museossa.

LISÄYS: Menin lupaamaan turkoosit turkkilaiset yhdelle naispurjehtijalle, mutta kirottua: Opalin turkoosi väri olikin joku kausituote enkä nyt löydä turkoosia muistakaan langoista. Suosituksia?

7 Comments Lisää omasi

 1. Leena sanoo:

  Tuo linkki ei toimi!

 2. Puikkomaisteri sanoo:

  Täällä on parikymmentä pakkasta, alkavat nuo karvareunat ja vanhan turkin uudistaminen kiinnostaa… 😉

  Löysä joustin… samaa mieltä!

  Kyllä se varmaan toimisi toisinkin päin: kuvio reunaan ja pipo yksivärinen.

 3. Puikkomaisteri sanoo:

  Eikö se sopisi pipoon, jossa on päällekäännetty pohjavärin värinen/musta reunus (mahdollisesti jotain ”karvaista” lankaa) ja siitä lakeen ihan peruspipon mallilla (n. 20 senttiä suoraa ja kavennukset joka kerroksella puikon päässä (siis neljänneksittäin). Kavennuskohta voisi ratketa kuvion kanssa esim. siten, että neulot pohjavärillä aina puikon päässä olevat neljä silmukkaa (ja pohjakuvion siihen asti normaalisti). Minä tekisin pipoon ehkä korvaläpätkin… hmmm… Voi ei, nyt on pakko kokeilla…

  1. Leena sanoo:

   Olisiko se musta reunus sileää ja päärmätty kapealla sileällä neuleella, joka kääntyy yhdellä nurjalla kerroksella? Samoin käännöskohta pipo-osaan. Karvoja en halua. Inhoan kaikkia pipokuvia, joissa aloitusreunassa on löysää joustinta tyhmän näköinen leveys.

   Tai jos tekisi reunan kuvioneuleella ja pipo osan yksivärisenä JC-pipona?

 4. Leena sanoo:

  Hei siskoseni!

  Olen selannut kaikki ilmiselvät neulontasivustot hakien turhaan pipon tai myssyn mallia, joka olisi muodikas ja pukeva ja jossa voisin käyttää kukonaskel-kirjoneuletta. Onko tietoa tai ideoita?

 5. Mari sanoo:

  Muistaakseni Pirkkana lankana oli turkoosia messuilla Tampereella 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s