Toivomus

Jos maailmassa on joku voima, joka hillitsee tappamatta tai vammauttamatta  hervottomaksi revähtävää harrastustoimintaa, sitä tänne nyt ja äkkiä! Yllätin itsenikin tilaamalla värjättäväksi lankaa – ja niin, niitä värejä. Tähän lipsahdukseen oli mitä suurimmassa määrin syynä se, että lupasin turkoosit sukat purjehtijatoverille, enkä löytänyt mistään sopivan väristä lankaa kun tuo Opalin sopiva turkoosi olikin joku kausiväri. Niin no, ehkä en kuitenkaan tarvitse ihan kiloa sitä turkoosiakaan lankaa, mutta…

Minulla ei ole aikomustakaan yrittää värjätä monivärisiä lankoja (saati myydä), sen toki osaavat ammattilaiset paremmin, mutta jos nyt näitä purjehdussukkia varten värjäisin, ehkäpä joku muukin porukastamme haluaa neuloa niitä ja tarvitsee niihin sopivia värejä.  Laskin nimittäin, että nyt puikoilla olevien sukkien langat tulivat postimaksuineen maksamaan 33,50! Älytöntä, mutta hauskaa juu. Mutta jos värjään – siinä on vielä se värjäämisenkin ilo –, sukkaparin langat tulevat maksamaan kaikkineen alle kympin. Tietenkään langan laatu (neulottavuus, tiiviys, pyöreys) ei ole sama, kestävyyden kannalta se saattaa tosin olla parempikin, mutta värin pitäisi silloin olla mieleisempikin. Parhaassa tapauksessa. Niitä muita tapauksia en viitsi tietenkään ajatella, niitäkin on jo aiemmilta kokeiluilta kaapissa.

Lankojen hintoja tarkastaessani huomasin, että Pirkanmaan kotityö on julkaissut uuden sukkakirjasen: siinä on perusohjeet sukille ja parikymmentä mallia. Sen hinta on 3,50 (linkki kuvasta). Kansikuvan perusteella jätin tilaamatta. Kannessa ei ole yksiäkään sellaisia sukkia, jotka kiinnostaisi. Tosin siinä luvataan ohje kisasukkiin, joista minusta toiseksi tulleet sukat olivat todella kauniit ja tyylikkäät ja ensimmäisetkin näyttävät nyt Pirkanmaan kotityön kuvassa todella paljon paremmilta kuin lehdessä olleessa kuvassa. Kummassakin idea oli kehittynyt ryijyperinteestä, joka minusta oli hieno oivallus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s