Herkkuja

Kylläpä meitä nyt hellitään kauniilla lapasmalleilla. 50 villapeikkoa on myynyt uuteen nopsaneulekirjaan mahtavan lapasmallinsa ja Spillyjanen lapasissa kypsyvät jo mansikat. Kummatkin miellyttävät minua suuresti ja osoittavat, että yksinkertainen ja käyttökelpoinen on kaunista. Villapeikon tunika muuten ilahdutti minua suuresti Designer Knitting -lehdessä. Siinä myös on sitä suomalaista osaamista: selkeyttä ja harmoniaa, silti trendikästä.

Kun nyt kansallisuus tuli puheeksi, paljastan yhden innoittavan blogin, se on varmasti ompelijoiden mieleen, mutta neulojakin voi ihailla ja innostua Monikan harkitusta värimaailmasta. Sukukansaa sentään. Ei tarvitse osata unkaria, kuvat puhuvat puolestaan.

Muuten olen ollut aivan raivona siitä, miten sukkalankana voidaan myydä melkein mitä vaan! Raveltäjissä on loistava ketju tästä aiheesta, hyvin informoiva. Siinä näytetään kuvien kanssa, miten lanka on kestänyt. Pitääpä osallistua itsekin.

Minä en osta (kuin poikkeustapauksissa, tietoisesti) sukkalangaksi 100 % villaa tai villa-muuntokuitu-sekoitteita, koska ne eivät koetusti kestä käyttöä ja pesua. Mutta katselin ystäväni luona viikonloppuna Nalle-langasta tehtyjä sukkia, jotka ovat aivan nypyillä ja onhan niitä minullakin kaapissa. Hämmästelin sitä, että äidin takavuosina neulomat Nalle-sukat ovat edelleen kuin uusia, vaikka niitä on käytetty ja pesty pesukoneessa. Ystäväni tiesi kertoa, että lankakaupassa hänelle sanottiin, että sen jälkeen kun Novita on ruvennut tilaamaan Nalle-langan Virosta on sen laatu laskenut. En tiedä, eihän se, että lanka kehrätään Virossa laatua laske, vaan se miten ja mistä se tehdään, siitä päättää tietysti tilaaja. Onkohan Nallekerässä vielä avainlippu? En löydä Novitan sivuilta tietoa lankojen alkuperästä vain maininnan kehräämöistä Suomessa.  Pitäisi vaatia lankoihin tarkat alkuperämerkinnät: mistä villa tulee, missä kehrätään. Miksei kaikissa tuotteissa ylipäätään ole jotain ekologista pisteytystä.

En rasita teitä neuleillani, samoja turkkilaissukkia on väsätty, eri langoilla ja väreillä sentään. Panen sitten kuvan kun ne alkavat riittämään, toistaiseksi on monia parittomia malleja, mutta on myös valmiita pareja. Itse värjäämäni langat tulevat tosin muuhun käyttöön, ei ne sovi tähän malliin, mutta yritän kyllä uudelleen.

2 Comments Lisää omasi

  1. Venla sanoo:

    Minulla on samanlainen kokemus 7 veljeksestä. Vuosikausia sitten siitä väsäämäni sukat ovat pysyneet yllättävän nätteinä, vaikka kova käyttö on tietysti jättänyt jälkensä, mutta uudemmat nyppyyntyvät ruman näköisiksi parissa päivässä.

  2. Eloveena sanoo:

    Raaka totuus: suurin osa kaikesta langasta jonka ostamme on peräisin Kiinasta, josta raakalankaa saapi halvalla ja erilaisin laaduin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s